default-image

«Το κλειδί της νίκης η καλή άμυνα», δηλώνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού

Αθλητισμός
«Το κλειδί της νίκης η καλή άμυνα», δηλώνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού, στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη επί της Τσεντεβίτα στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

«Από την καλή άμυνα θα βρούμε ρυθμό, θα τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και θα βρούμε ενέργεια στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, καθώς δεχθήκαμε εύκολα καλάθια, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε μόλις 26 πόντους και έτσι κάναμε τη νίκη να φαίνεται εύκολη στο τέλος», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης  και πρόσθεσε:

«Έχουμε πει ότι είμαστε μία καινούρια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες. Γι’ αυτό προσπαθούμε να τους βάλουμε στη φιλοσοφία της ομάδας. Σίγουρα, έχουμε σημεία αναφοράς όπως είναι ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης), όμως όλοι πρέπει να βγαίνουμε μπροστά. Η επίθεση είναι ομαδική δουλειά, αλλά το ζήτημα είναι να νικά η ομάδα».

Ο Πρίντεζης

Ο Γιώργος Πρίντεζης  υποστήριξε πως η ομάδα του χρειάζεται να βελτιώσει πολλά πράγματα ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

 «Ακόμη είμαστε στην αρχή της σεζόν, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά είχαμε πολλά άστοχα σουτ και δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Έχουμε ακόμη πολλά να βελτιώσουμε», τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης, μετά τη νίκη επί της Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο.

Ο Λοτζέσκι

Ο χρόνος είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού κατά τον Ματ Λοτζέσκι, που βοήθησε την ομάδα του να μπει νικηφόρα στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην Τσεντεβίτα στο Ηράκλειο.

«Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα και μέσω αυτής βρήκαμε εύκολα καλάθια στην επίθεση και ανοιχτά σουτ. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια που κάναμε σήμερα. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα και κάθε μέρα γνωριζόμαστε καλύτερα», ανέφερε ο Αμερικανός άσος.

Όσο για το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, είπε: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας σε μια δυνατή έδρα, αλλά θα πάμε να δώσουμε τη μάχη μας για να ρεφάρουμε για την ήττα μας στο Κύπελλο».

Ο Αγραβάνης

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μιλώντας για το χθεσινό παιχνίδι τόνισε πως στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκαν εύκολα καλάθια οι «ερυθρόλευκοι», πως θα αγωνίζεται όπου χρειάζεται για να καλύψει τα κενά που προκύπτουν, έδωσε το σύνθημα για νίκη και καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και «αποθέωσε» τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε.

Αναλυτικά: «Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, αλλά δεχτήκαμε μερικά εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε πιο δυνατά σε όλες τις φάσεις και με ένα μεγάλο σερί καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Τελευταία στιγμή είχαμε το πρόβλημα του Νίκολα Μιλουτίνοφ και για αυτό χρειάστηκε να παίξω στη θέση "5". Εμένα μου το ζήτησε ο προπονητής μου. Είμαι διατεθειμένος να παίξω όπου μου πει ο προπονητής, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη.

Σκεφτόμαστε ήδη το ματς της Δευτέρας. Πιστεύω ότι το ματς του Κυπέλλου ήταν ένα κακό ματς που έχουμε ξεχάσει. Πρέπει να πάμε στο ΟΑΚΑ, να παίξουμε πολύ καλά και συγκεντρωμένα για σαράντα λεπτά, γιατί χρωστάμε μια καλή εμφάνιση στον εαυτό μας. Το Κύπελλο το χάσαμε με απογοητευτικό τρόπο.

Σίγουρα, ο κόσμος μας έδωσε ώθηση για να είμαστε σε υψηλή ενέργεια και τον ευχαριστούμε. Τον θέλουμε πάντα κοντά μας και στις χαρές και στις λύπες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News