default-image

Νίκη του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, 76-61 την Τσεντεβίτα

Αθλητισμός
Νίκη του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, 76-61 την Τσεντεβίτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός που κέρδισε στο κλειστό στα Δύο Αοράκια την Κροατική Τσεντεβίτα με 76-61.

Ο Οθέλο Χάντερ ήταν εκτός, ενώ την τελευταία στιγμή τέθηκε νοκ άουτ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Όμως, ο Πατ Γιανγκ «δούλεψε» για όλη τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη έδωσαν τη νίκη με 76-61 επί της Τσεντεβίτα, στην πρεμιέρα των «ερυθρόλευκων» στη φετινή Ευρωλίγκα που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 τάπες, ο «υπαρχηγός» των πρωταθλητών Ελλάδας είχε 20 πόντους, ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 14 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους Κροάτες ήταν ο Πούλεν με 18 πόντους.

Ο Σπανούλης μπήκε με… δημιουργικά κέφια στο ματς και έχοντας καλή συνεργασία με τον Γιανγκ, ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα από νωρίς (10-6). Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έδειξαν την ίδια συνέπεια στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Τσεντεβίτα να μένει για τα καλά στο παιχνίδι (12-12). Εκεί, οι Παπαπέτρου και «Kill Bill» ξεκόλλησαν τους «ερυθρόλευκους» στέλνοντάς τους στο +6 (19-13). Ωστόσο, ο… ύπνος που ακολούθησε στην άλλη πλευρά του παρκέ, έδωσε την ευκαιρία στους Κροάτες να κάνουν ένα δικό τους 8-0 για το προσπέρασμα (19-21), με τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει το 21-20.

Ούτε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου βελτιώθηκε αισθητά η άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ τα λάθη του στην επίθεση, διατηρούσαν την Τσεντεβίτα στο παιχνίδι (25-24). Ακολούθησε ένα καλό τρίλεπτο για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι χάρη σε ένα ξέσπασμα πήγαν στο +7 (31-24), όμως η συνέχεια είχε άλλο ένα… μπλακ άουτ και έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 31-28 και λίγο πριν το τέλος πέρασαν ξανά μπροστά (33-35). Παρ' όλα αυτά, ο Γιανγκ ήρθε πολύ ορεξάτος από τον πάγκο για τον εναπομείναντα χρόνο και με την ενέργεια που έδωσε στο παρκέ (συνοδευόμενη από καρφώματα και τάπες) έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στα αποδυτήρια προηγούμενους με τρεις (38-35).

Η πολύ κακή άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, αυτή τη φορά ήταν η περιφερειακή, καθώς με τα ελεύθερα σουτ που «έδωσε» σε Πούλεν και Ουάιτ, η Τσεντεβίτα διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα (43-47). Εκεί, «μίλησε» ο Πρίντεζης, ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες ξεκίνησε την αντεπίθεση των Πειραιωτών (48-48), ενώ στη συνέχεια πήραν τη… σκυτάλη οι Λοτζέσκι και Αγραβάνης για το +9 (57-48), που ήταν και η διαφορά που «έγραψε» στο τέλος. Χωρίς καλάθι έμειναν οι Κροάτες στα τελευταία πέντε λεπτά της περιόδου.

Με το τρίποντο του Λοτζέσκι στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός πήγε την υπέρ του διαφορά στο μέχρι εκείνη τη στιγμή μέγιστο +12 (60-48). Η Τσεντεβίτα μείωσε 60-50, αλλά σημείωσε καλάθι ύστερα από περίπου οκτώ λεπτά (μετρώντας από την τρίτη περίοδο). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι πρωταθλητές Ελλάδας συντηρούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (67-55). Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Κροάτες δεν έδειχναν τη δύναμη να επιστρέψουν και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με το τελικό 76-61.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5 (1), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 14 (3), Αθηναίου.

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν 18 (4), Ουάιτ 8, Ζούμπτσιτς 16 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 10, Μαζάλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News