Αθλητισμός

Αποφυλακίζεται ο Πιστόριους

Πολύ νωρίτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς αποχαιρετά τις φυλακές ο Όσκαρ Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που το 2014 είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για την εξ αμελείας (σύμφωνα με το δικαστήριο) δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, θα μεταφερθεί την προσεχή Τρίτη από τη φυλακή σε κατ' οίκον περιορισμό.

Αίτημα αποφυλάκισης του Πιστόριους είχε κατατεθεί και τον Αύγουστο, αλλά τότε είχε απορριφθεί με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, θεωρώντας πρώιμη μια τέτοια απόφαση.

Η δολοφονία είχε γίνει στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, όταν το μοντέλο έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του όπλου του 28χρονου άνδρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στη δίκη πως πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη και πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, για να διαπιστώσει στη συνέχεια πως είχε σκοτώσει τη Στίνκαμπ.

Η απόφαση για αποφυλάκιση του Πιστόριους έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην οικογένεια της Στίνκαμπ, που θεωρεί εξαιρετικά επιεική ποινή τους μόλις δώδεκα μήνες που πέρασε ο παραολυμπιονίκης στη φυλακή.

Η εισαγγελική Αρχή έχει καταθέσει έφεση ζητώντας την αύξηση της ποινής του Πιστόριους και την παραμονή του στη φυλακή, με την εκδίκασή της να εκκρεμεί.

Σχόλια