default-image

Τα... έξοδα του Μανσούρ για τη Σίτι

Αθλητισμός
Τα... έξοδα του Μανσούρ για τη Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 1 δις λίρες έχει βάλει από την τσέπη του ο Σεΐχης Μανσούρ από την ημέρα που αγόρασε τις μετοχές της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης των «πολιτών» μάλλον δεν βλέπει τη συγκεκριμένη ενασχόληση ως επένδυση, σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες, κάτι που του επιτρέπει να αντιμετωπίζει πολύ χαλαρά το ενδεχόμενο να μη ρεφάρει ποτέ τα χρήματα που έχει διαθέσει για τον αγγλικό σύλλογο.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Σίτι την περασμένη σεζόν εμφάνισε κέρδη ύψους 10,7 εκατ. λιρών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2008 όταν και αγοράστηκε από τον προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κροίσο.

Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει πως με αυτόν το ρυθμό θα χρειαστούν μόλις 85 χρόνια για να έρθει «ίσα βάρκα-ίσα νερά», γεγονός που αφήνει προφανώς εντελώς αδιάφορο τον πέμπτο στη σειρά διαδοχής γιο του Εμίρη του Αμπου Ντάμπι.

Τα έσοδα της ομάδας παρουσίασαν για έβδομη διαδοχική σεζόν αυξητική τάση και έφτασαν τα 351,8 εκατ. λίρες (περίπου 475 εκατ. ευρώ), γεγονός που αποδίδεται στις επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες του συλλόγου.

Το μόνο αρνητικό οικονομικό στοιχείο αφορά τη μείωση της προσόδου από τα εντός έδρας παιχνίδια κατά 9%, δηλαδή 43,3 εκατομμύρια λίρες (ή 58,4 εκατομμύρια ευρώ), αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο, Χαλντούν αλ-Μουμπάρακ, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στις εργασίες επέκτασης του «Etihad» που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της χωρητικότητάς του για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News