default-image

"Βροχή" από ρεκόρ για Μαυροκεφαλίδη

Μπάσκετ
"Βροχή" από ρεκόρ για Μαυροκεφαλίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν career night. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τις επιδόσεις του στην ήττα της ΑΕΚ από την Κράσνι κατέρριψε μια σειρά από προσωπικά ρεκόρ, αλλά όχι μόνο τέτοια.

Οι 42 πόντοι που πέτυχε αποτελούν ρεκόρ για Έλληνα ή παίκτη ελληνικής ομάδας στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ ξεπερνώντας τον Νίκο Χατζή, ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 είχε 37 πόντους σε μια ακόμη ήττα της «Ένωσης», από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Γαλάτσι. Το ρεκόρ του Μαυροκεφαλίδη στην Ευρωλίγκα ήταν οι 21 πόντοι, πέρσι με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Τουρόβ στην Πολωνία, ενώ στο ίδιο ματς είχε κάνει ρεκόρ και στο ranking με 30. Στο Eurocup το ρεκόρ πόντων του ήταν οι 29 με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης κόντρα στην Μπάνβιτ με 29 στις 24 Ιανουαρίου του 2012.

Παράλληλα, είχε την τέταρτη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων στην ιστορία του Eurocup, πίσω από τους 49 του Ράντι Ντακ το 2004, τους 44 του Μπόμπι Μπράουν το 2007 και τους 43 του Μάιρ Τσάτμαν το 2010. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ευρωλίγκα από το 2000 και μετά κανένας παίκτης δεν έχει φτάσει πάνω από τους 41 πόντους σε έναν αγώνα.

Τέλος, με 55 στο ranking ισοφάρισε την επίδοση του Πριστ Λόντερντεϊλ ως παίκτη της Λουκόιλ που σε αγώνα του 2003 με την ΚΚ Ζάγκρεμπ είχε τον ίδιο αριθμό στο index, αλλά μετά από τρεις παρατάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News