default-image

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος και αποκλείστηκε από το Euro

Ποδόσφαιρο
Δεν τα κατάφερε η Κύπρος και αποκλείστηκε από το Euro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα της απειρίας της να διαχειριστεί καταστάσεις μεγάλης πίεσης έπεσε η Κύπρος. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πάλεψε, όμως τα λάθη απέναντι στην μέτρια Βοσνία, αποδείχτηκαν μοιραία, 3-2.

Έτσι, η προσπάθεια για ένα εισιτήριο στα τελικά του Euro 2016 μέσω της 3ης θέσης του 2ου ομίλου και τα μπαράζ, έπεσε στο κενό, παρότι ήρθε το δώρο απ’ το Βέλγιο.

Η βαθμολογία

1.Βέλγιο 23

2.Ουαλία 21

3.Βοσνία 17

4.Ισραήλ 13

5.Κύπρος 12

6.Ανδόρρα 0

Κατάμεστο το «ΓΣΠ» με τους Κύπριους να χειροκροτούν την ομάδα τους για την προσπάθεια μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Πιο ζωηρή μπήκε η Κύπρος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι παίρνοντας ώθηση και από τον κόσμο επιχείρησαν με επιθέσεις απ’ τα άκρα να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η εμπειρία των Βόσνιων «μίλησε» και στην πρώτη ευκαιρία –έπειτα από αντεπίθεση- η γκολάρα του Μεντούγιανιν (13’) άλλαξε από νωρίς τις ισορροπίες. Το γήπεδο «πάγωσε», όμως η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου δεν το έβαλε κάτω.

Παρότι κινδύνεψε να βγει… εκτός ματς από το 25’, όταν ο Ιμπίσεβιτς σημάδεψε το δοκάρι, η Κύπρος παρέμεινε συγκεντρωμένη. Οι Βόσνιοι ήταν πολύ «soft» αμυντικά και το πλήρωσαν, όταν ο Μπέγκοβιτς έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του και ο Χαραλαμπίδης έβαλε «φωτιά» με το 1-1 (32’). Το γκολ σήκωσε στο… πόδι το γήπεδο την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν τελείως ακίνδυνοι. Οι παίκτες του Χριστοδούλου, με μπροστάρη τον Εφραίμ, δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα και το δεύτερο γκολ… που μύριζε ήρθε στο 40’ με προβολή του Μυτίδη. Όλα έδειχναν ιδανικά, όμως το ημίχρονο δεν είχε νικητή. Η έστω και άναρχη πίεση της ομάδας του Μπαζντάρεβιτς έφερε αποτελέσματα με τον Μεντούγιανιν να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ (44’) όταν τον «ξέχασε» όλη η άμυνα των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή.

Πολύ πιο προσεκτικά στο παιχνίδι μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο και οι δύο ομάδες. Ήταν εμφανές ότι από την μεριά της η Κύπρος ήθελε να σιγουρέψει πρώτα πως δεν θα απειληθεί στα μετόπισθεν κι εν συνεχεία να επιτεθεί. Από την άλλη, οι Βόσνιοι έψαχναν τις αντεπιθέσεις ενώ παράλληλα «ροκάνιζαν» σε κάθε ευκαιρία τον χρόνο. Το ματς δεν είχε ρυθμό, γεγονός που βόλεψε τους φιλοξενούμενους, που ανέβασαν τις γραμμές τους και αιφνιδίασαν την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες του Χριστοδούλου πιέστηκαν και λύγισαν στο 67ο λεπτό, όταν ο Ντούριτς –λίγο μετά την είσοδό του- έκανε το 3-2.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Μπαζντάρεβιτς διαχειρίστηκαν καλά το παιχνίδι κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Μπέγκοβιτς, που σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα. Πάντως, παρότι τα χρονικά περιθώρια στένευαν επικίνδυνα, η ομάδα του Χριστοδούλου συνέχισε να «παλεύει» για το γκολ που θα την ξαναέβαζε –έστω κι αργά- στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Κύπρος (Πάμπος Χριστοδούλου): Γεωργαλλίδης, Αντωνιάδης, Τζούνιορ, Νικολάου, Χαραλαμπίδης, Μακρίδης, Λαμπάν (74’ Αλωνεύτης), Εφραίμ, Δημητρίου, Λαΐφης, Μυτίδης

Βοσνία (Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς) : Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Σούνιτς, Μούτζα, Ζουκάνοβιτς (60’ Ντούριτς), Μεντούγιανιν, Βράνιες, Λούλιτς, Πιάνιτς (86’ Σαλίχοβιτς), Βίσκα (79’ Μπίτσακσιτς), Ιμπίσεβιτς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News