Αθλητισμός

Πρόστιμο 13.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ

Μπορεί η συμπεριφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μην είχε καμία σχέση με ντέρμπι του παρελθόντος, ωστόσο, ο «δικέφαλος» δεν γλύτωσε το πρόστιμο.

Όπως ανακοίνωσε η πειθαρχική επιτροπή της Super League, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 13.000 ευρώ και το... κοντέρ σε πέντε αγώνες στους οποίους έχει κατηγορηθεί (με Ξάνθη, Βέροια, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό), έχει φτάσει στις 63.000 ευρώ!

Στο κατηγορητήριο γίνονταν λόγος μεταξύ άλλων για άναμμα 124 πυρσών, παράπτωμα που από φέτος στην τρίτη υποτροπή προβλέπει τιμωρία έδρας.

«Πρώτη φορά σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχουμε τέτοιο πειθαρχικό κατηγορητήριο. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για να αποτρέψουμε επεισόδια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας για να πάρει την απάντηση της αναπληρώτριας πρόεδρου της επιτροπής, Μαρίας Σκολαρίκη: «Το κατηγορητήριο είναι δίκαιο».

Η ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League για όλες τις υποθέσεις:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄ αριθμ. 2247/15/1800386 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄αριθμ. 3592/15/1805499 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της»: συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια