default-image

Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ο Σφαιρόπουλος

Αθλητισμός
Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού ο Σφαιρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, με πολλά προβλήματα ο Ολυμπιακός (σε επίθεση και άμυνα) και δίκαια λοιπόν, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, η πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου πήγε σε πράσινα χέρια.

«Δυστυχώς δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν. Θέλαμε να νικήσουμε και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, αλλά έτσι όπως παίξαμε δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να ξεφύγει στην τέταρτη περίοδο και να νικήσει δίκαια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Εμείς αμυντικά δεν ήμασταν καλοί, αλλά χάσαμε το ματς κυρίως από την επίθεση. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ κλείνοντας τη ρακέτα τους και πιστεύω πως εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Όσο δεν μπαίνουν τα σουτ γεμίζεις άγχος και νευρικότητα. Νομίζω πως από εκεί είχαμε νευρικότητα κι αυτό αδυνάτισε και την άμυνά μας. Δώσαμε εύκολα καλάθια στο αμυντικό τρανζίσιον και χάθηκε το παιχνίδι. Από αυτό το παιχνίδι έχουμε πολλά να μάθουμε. Για μας είναι σημαντικό να διαβάσουμε σωστά το παιχνίδι. Είναι αρχή της χρονιάς, θέλουμε οι παίκτες μας να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και να έχουμε σύντομα το γνωστό πρόσωπο».

Για το μπλακ άουτ στην τέταρτη περίοδο: «Δεν μπήκαν τα σουτ, ήμασταν διστακτικοί και δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, που έδωσαν εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Όταν είσαι πίσω στο σκορ έχεις περισσότερη πίεση και εμείς δεν είχαμε την ψυχραιμία να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Υπήρχαν χαμένα σουτ, αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι και να απειλήσουμε μέσα από τη ρακέτα».

Για τις προτεραιότητές του: «Το πιο σημαντικό είναι να μπούνε τα νέα παιδιά στην ομάδα. Έχουν έρθει νέοι παίκτες, του πιστεύουμε και είναι ακόμη η αρχή. Όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν έχουμε μάθει ακόμη να λειτουργούμε όπως πρέπει. Αυτό θα το μάθουμε μέσα από τα παιχνίδια. Θα δούμε τα λάθη μας, θα δούμε πώς θα λειτουργούμε κάτω από μη ευνοϊκές συνθήκες και έτσι θα βελτιωθούμε».

Για το επιθετικό «ταβάνι» της ομάδας: «Δεν νομίζω πως η ομάδα έχει χαμηλότερο επιθετικό ταβάνι. Ακόμη κι αμυντικά σήμερα δεν ήμασταν όπως μπορούσαμε. Η επίθεση για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται αυτοματισμούς και αυτό θέλει χρόνο. Σίγουρα όσο περνά ο καιρός αυτό θα γίνεται πιο αυτοματοποιημένα και πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε όπως έχουμε συνηθίσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News