default-image

Μεγάλες μάχες στον όμιλο της Εθνικής

Ποδόσφαιρο
Μεγάλες μάχες στον όμιλο της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας έχει φροντίσει εδώ και καιρό να απέχει απ’ αυτήν, αλλά η μάχη στον όμιλο της για την πρόκριση στα τελικά του Euro παραμένει συναρπαστική!

Την ώρα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γινόταν παιχνίδι στα χέρια της Βορείου Ιρλανδίας και της επέτρεπε να εξασφαλίσει με άνεση την πρόκριση, ο σκοτωμός για την άλλη προνομιούχο θέση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Μέχρι τις καθυστερήσεις λοιπόν, οι Ρουμάνοι έβλεπαν το χάρο με τα μάτια τους, διότι ο Πογιάνπαλο (που είχε σκοράρει και στο «Καραϊσκάκη») είχε δώσει προβάδισμα στη Φινλανδία και ελπίδες μέχρι την τελευταία αγωνιστική να κλέψει την πρόκριση.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ωστόσο, ο Χόμπαν λύτρωσε την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου και ισοφαρίζοντας σε 1-1, της επέτρεπε να κρατά την τύχη της αποκλειστικά στα δικά της χέρια (μιας και με νίκη στο φινάλε επί των Νησιών Φερόε προκρίνεται).

Παράλληλα όμως, κερνούσε φαρμάκι και τους Ούγγρους. Διότι εκείνοι είχαν καταφέρει (με δυο γκολ του Μπόντε στο διάστημα 63’-71’) να γυρίσουν το ματς με τα Φερόε και περίμεναν πώς και πώς την ήττα της Ρουμανίας για να ισοβαθμήσουν μαζί τους.

Παρά τη νίκη τους λοιπόν με 2-1, οι Ούγγροι εξασφάλισαν μεν την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, αλλά θα πρέπει να κάνουν πλέον καλύτερο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική στην Ελλάδα απ’ αυτό που θα κάνει η Ρουμανία στα Φερόε για να περάσουν εκείνοι ως δεύτεροι.

Τα παιχνίδια:

B. Ιρλανδία-Ελλάδα 3-1

(35’, 58’ Ντέιβις, 49’ Μαγκένις - 87’ Αραβίδης)

Ουγγαρία-Νησιά Φερόε 2-1

(63’, 71’ Μπόντε - 11’ Έντμουντσον)

Ρουμανία-Φινλανδία 1-1

(90’+1’ Χόμπαν - 66’ Πογιάνπαλο)

Η βαθμολογία

Β. Ιρλανδία 20 (15-7)

Ρουμανία 17 (8-2)

Ουγγαρία 16 (8-5)

Φινλανδία 11 (8-9)

Ν. Φερόε 6 (6-14)

Ελλάδα 3 (2-11)

Η επόμενη αγωνιστική (11/10)

Νησιά Φερόε-Ρουμανία

Φινλανδία-Β. Ιρλανδία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News