default-image

Ο Νίκος Γκουλής, έχει πάνω του το dna του ΟΦΗ

Αθλητισμός
Ο Νίκος Γκουλής, έχει πάνω του το dna του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Γκουλής είναι παιδί του ΟΦΗ. Αγαπά τον ΟΦΗ. Αμοιβαία τον αγαπά το Ηράκλειο, ιδιαίτερα οι γενιές των χρυσών ομιλίτικων περιόδων που καλούνται να ξαναγυρίσουν στις κερκίδες. Η σύνδεση ΟΦΗ και Γκουλή είναι ιστορική και ακατάλυτη. Ξέρει τι εστί σε κάθε διάσταση, ορατή ή μη, η προσπάθεια του ΟΦΗ στη Γ΄εθνική. Γνωρίζει την κατηγορία και έναν προς έναν τους παίκτες των άλλων ομάδων. Πιάνει στον… αέρα τις κινήσεις των ανταγωνιστριών ομάδων και άλλων τινών της Αττικής. Όλα τα γήπεδα. Τη λειτουργία των κέντρων αποφάσεων και τα πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε πολλά τινά στον περίεργο ποδοσφαιρικό χώρο.

Υπήρξαν βασικά στοιχεία που κέρδισε την εκλογή του, όπως και ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα που είχε και ουσιαστικά έκρινε το αποτέλεσμα. Στην προηγούμενη προπονητική του θητεία, είχε σηκώσει τον ΟΦΗ στη Β΄εθνική, που «τρίκλιζε» στο ξεκίνημα του, φέρνοντας την ομάδα στην εποχή των μπαράζ, καθαρά τρίτη στην κανονική περίοδο. Ήταν μια εποχή που οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον ΟΦΗ με «μικτά» κριτήρια μέσα από το γενικό περιβάλλον του «ή βγαίνεις ή πεθαίνεις» .

Ήθελαν το μεγάλο όνομα για τα μπαράζ και λίγο πριν από αυτά, τον Απρίλιο του '10,  μετά το 0-0 με την Καρδίτσα,  η επιτυχημένη θητεία Γκουλή, έκλεισε άδοξα (και άδικα) προς χάριν της επιλογής Παράσχου, που δεν κατάφερε την επάνοδο. Η επιστροφή του ως προπονητής σε μια κατηγορία πιο κάτω για τον ΟΦΗ συνδυάζεται με τον δεσμό φιλίας και πολύχρονης ποδοσφαιρικής σχέσης με τον Γιώργο Βλαστό.

Ουσιαστικά η επιλογή έγινε και με την τέχνη του εφικτού. Ο Τεννές είχε οικονομικές απαιτήσεις που θα αυξάνονταν με τις μεταγραφές και η στάση του να αναλάβει ήταν βουτηγμένη στα διλήμματα. Δεν μπορείς να στηριχθείς ακόμη και στον καλύτερο, όταν θέλει και δεν θέλει…

Ο Καβακάς συγκέντρωνε αντικρουόμενες πληροφορίες.

Ο Κολιτσιδάκης που ήταν μια πανάξια επιλογή, περιείχε και τον «φόβο» κάποιων εσωτερικών αντιδράσεων. Δικαίως ή αδίκως ήταν υπαρκτό. Παρέμεινε όμως, ως εφεδρεία για μια άλλη στιγμή.

Έτσι το βάρος έπεσε στον Γκουλή όπου η επικοινωνία θεωρήθηκε πιο συμβατή και επιθυμητή από πολλούς παλιούς φίλους του ΟΦΗ. Έτσι δικαιώθηκε και το Facebook, που μέρες τώρα κατακλύσθηκε από φωτογραφίες του, που ζητούσαν την επιστροφή του «κοντού» στο παλιό του σπίτι! Καλή επιτυχία στον Νίκο Γκουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News