Αθλητισμός

Προσωρινή αποβολή Μπλάτερ από την Επιτροπή ήθους

Το ντόμινο των εξελίξεων με φόντο την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο βήμα έγινε από την Επιτροπή Ήθους της FIFA η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον Ζεπ Μπλάτερ για 90 ημέρες.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβάλει το συγκεκριμένο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Όλα αυτά ενώ οι έρευνες για την εμπλοκή τόσο του Ζεπ Μπλάτερ όσο και το του Μισέλ Πλατινί συνεχίζονται από τις ελβετικές δικαστικές Αρχές. Έρευνες διεξάγονται ταυτόχρονα και από την Επιτροπή Ήθους της FIFA με την υπόθεση δωροδοκίας του προέδρου της UEFA να είναι στο επίκεντρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση που θέλει τον Μπλάτερ να έχει δώσει χρήματα στον Πλατινί για μην κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές.

Αντικρούει τις κατηγορίες

Παρά τις σοβαρές αποκαλύψεις για την δράση του ίδιου, καθώς και άλλων μελών της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ επιμένει πως ουδεμία εμπλοκή έχει σε οικονομικά σκάνδαλα στο διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Πρόκειται για έρευνα και όχι κατηγορητήριο. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, έχω καταδικαστεί δίχως όμως να υπάρχουν αποδείξεις πως από την πλευρά μου έχω κάνει κάτι το επιλήψιμο.

Αυτό είναι σκανδαλώδες, αλλά είμαι μια χαρά. Παραμένω πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και εξακολουθώ να δουλεύω καλά. Σας διαβεβαιώ πως θα αποσυρθώ στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Τότε θα τελειώσω τη θητεία μου, ούτε μια μέρα νωρίτερα. Από εκεί και πέρα θα έχουμε έναν εξίσου καλό πρόεδρο. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα παλέψω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, θα το κάνω για μένα και για το καλό όλου του οργανισμού.

Είμαι πεπεισμένος πως το κακό θα βγει στο φως και ότι στο θα θριαμβεύσει θα είναι το καλό», κατέληξε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό Μέσο.

Σχόλια