Αθλητισμός

Πάσχει από Αλτσχάιμερ ο Γκερντ Μίλερ

Στις 3 Νοεμβρίου ο Γκερντ Μίλερ θα γίνει 70 ετών. Δυστυχώς, τα φετινά γενέθλια θα είναι εντελώς διαφορετικά από πολλά προηγούμενα καθώς έγινε γνωστό πως ο επιθετικός-θρύλος της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας πάσχει από Αλτσχάιμερ, μια αδυσώπητη εκφυλιστική ασθένεια που αποτελεί μάστιγα για την αποχή μας καθώς δεν υπάρχει θεραπεία.

Το σοκαριστικό γεγονός γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των Βαυαρών, συνοδευόμενη από την παράκληση Τύπος και οπαδοί να σεβαστούν την ανάγκη τόσο του ίδιου όσο και των οικείων του να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση όπως πρέπει. Δίχως ενοχλήσεις και αχρείαστες συγκινήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάστασή του ήταν τέτοια ώστε τον περασμένο Φεβρουάριο το αξεπέραστο «εννιάρι» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χρειάστηκε να μεταφερθεί από το σπίτι του σε κλινική για να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του, Χανς Φερστλ, χάρη στη συμπαράσταση της οικογένειας αλλά και της Μπάγερν η κατάστασή του μπορεί να είναι διαχειρίσιμη για μερικά χρόνια ακόμα…

Σχόλια