default-image

"Διώξτε το φόβο παλικάρια"

Αθλητισμός
"Διώξτε το φόβο παλικάρια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γ' Εθνική χρειάζεται παίκτες με εμπειρία και να εμπνέουν σεβασμό. Ο ΟΦΗ χρειάζεται όχι μόνο τον Κώτσιο, αλλά παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Αν ισχύσει τελικά το -6, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια. Προέχει ο ΟΦΗ να γίνει ανταγωνιστικός ως ομάδα. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να αποβάλλουν το άγχος. Να βοηθήσουν όλοι. Οι παίκτες, ο κόσμος, η διοίκηση. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι δύσκολο ανεξάρτητα με την κατηγορία. Χρειάζεται, ενότητα, δουλειά και στήριξη από όλους».

Ηχηρά μηνύματα με τη γλώσσα της αλήθειας έστειλε ο Ηλίας Κώτσιος από την Αθήνα, έχοντας δώσει και παρόν στον Πράσινο Λόφο. Αν και σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης του στο ράδιο 98,4, έδειξε ότι γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για το παρόν της πρώην ομάδας του. Στην κορύφωση της συζήτησης που έγινε λίγες ώρες πριν ολοκληρώσει την επανένταξή του μετά από  11 χρόνια στον ΟΦΗ, ήταν σαφής: «Θέλω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Έχει γίνει μια συζήτηση και ο ΟΦΗ δείχνει ότι με θέλει. Θα ήθελα και εγώ να επιστρέψω, γιατί αγαπώ αυτή την ομάδα ότι κι αν έγινε στο παρελθόν. Υπάρχουν κάποια προβλήματα, οικογενειακής φύσεως και δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή αν θα λυθούν. Προσπαθούμε να τα λύσουμε και γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ίσως τις επόμενες μέρες να τα καταφέρουμε».

Τελικά, όταν το επιθυμούν και οι δύο πλευρές, συμβαίνει και αργά το βράδυ της Δευτέρας, η θέληση να κλείσει την καριέρα του στον ΟΦΗ, έγινε πραγματικότητα. Είχε όμως ακτινογραφήσει και καταθέσει, όσα πιστεύει για το νέο επιχείρημα της κρητικής ομάδας. Ο Ηλίας Κώτσιος έκανε λόγο για τον φόβο της αποτυχίας που ακολουθεί τις κινήσεις των παικτών και την ανάγκη της αποβολής του.

«Ακούγοντας για τον ΟΦΗ στη Γ' Εθνική, όλοι περιμένουν ότι θα πάρει το πρωτάθλημα αήττητος. Η Γ' Εθνική είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές καλούνται να κουβαλήσουν στην πλάτη τους μια ομάδα με ιστορία και βαριά φανέλα. Το άγχος είναι πολύ μεγάλο και φαίνεται ότι δεν είναι απελευθερωμένοι. Υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας. Αυτό θα πρέπει να το αποβάλλουν και σίγουρα θα είναι καλύτεροι, γιατί το άγχος βαραίνει τα πόδια. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολύ δουλειά, χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση».

Για την σπουδαία καριέρα του στο ποδόσφαιρο με κεντρική αφετηρία, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, αλλά ο ίδιος δεν απέφυγε τα ερωτήματα: «Χαρακτηριστικό μου ήταν η προσπάθεια και η δουλειά. Αν έκανα καλή καριέρα θα το κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω κάνει το δικό μου απολογισμό, αλλά ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής. Οι φιλοδοξίες ποτέ δεν έχουν ταβάνι, αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι. Έπαιξα Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, κατέκτησα πρωτάθλημα και γενικά θεωρώ ότι είχα μια καλή πορεία».

Παραστατικά μάλιστα μίλησε για τις συνθήκες του πρωταθλήματος και αυτό που αισθάνθηκε πηγαίνοντας την Κυριακή να δει το παιγνίδι στο Νέο Ηράκλειο: «Όταν έφτασα στο γήπεδο με έπιασαν τα γέλια. Φανταστείτε ότι η γραμμή του πλαγίου άουτ, ήταν πολύ κοντά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Δε γίνεται με 22 παίκτες, αν ήταν 9 εναντίον 9 θα ήταν καλύτερα… Στο δεύτερο ημίχρονο, που αποβλήθηκε ένας ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ήταν καλύτερα. Το λέω χαριτολογώντας, αλλά και κυριολεκτικά, ήταν καλύτερη η εικόνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News