Αθλητισμός

Αποσύρθηκε οριστικά από την Α2 ο ΟΦΗ

Το μαρτύριο της... σταγόνας τελείωσε και όπως ήταν αναμενόμενο ο ΟΦΗ αποσύρεται οριστικά από το πρωτάθλημα της Α2. Παρά τις όποιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι παράγοντες της  ομάδας , δεν κατέστη δυνατό να σχηματίσουν ομάδα και έτσι τελειώνει άδοξα μια αξιόλογη τα τελευταία χρόνια πορεία...

Έτσι, το προγραμματισμένο για το Σάββατο (10/10) παιχνίδι με τον Δούκα στο Ηράκλειο θα κατοχυρωθεί 20-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, όπως και όλα από εδώ και πέρα τα ματς του ΟΦΗ, ο οποίος υποβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική. Το μόνο που απομένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την οποία ενημέρωσε σήμερα και επισήμως ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ ότι δεν θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Α2.

 «Οι οικονομικές δυσκολίες μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία μας στεναχωρεί όλους, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ολοι γνωρίζουν την οικονομική μου συμμετοχή στο περσινό εγχείρημα. Είχα χτυπήσει το καμπανάκι από το Μάιο, ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω μόνος. Υπήρχαν πολλά χρέη από τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία αναλαμβάναμε κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δεν μπορούσαμε πια να αντεπεξέλθουμε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η διοίκηση", τόνισε σε δήλωση του ο Γιάννης Δανδάλης και συνέχισε:

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας στην Α2 θα είχε ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Δεν θέλω να αποποιηθώ της ευθύνης, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον.

Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια νέα προσπάθεια από τη Γ Εθνική, εφ' όσον βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες.  Θέλω να πω ακόμη, ότι μπάσκετ του ΟΦΗ δεν σταματάει. Πλην το ανδρικού, έχει πλήρη λειτουργία σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών, ενώ από φέτος έχουμε και ομάδα γυναικών. Μέσα από την σκληρή  δουλειά που γίνεται στις υποδομές θα επιχειρήσουμε να χτίσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια».

Σχόλια