default-image

Το -6 για τον ΟΦΗ και ο ρόλος Κουρίδη

Αθλητισμός
Το -6 για τον ΟΦΗ και ο ρόλος Κουρίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πολύκροτη υπόθεση με την αφαίρεση 6 βαθμών για τον ΟΦΗ φαίνεται ότι υπάρχει πολύ παρασκήνιο, αλλά και ο ρόλος Κουρίδη, τον οποίο συναντά ξανά ο ΟΦΗ. Στην εφημερίδα "Άποψη" αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο, η απόφαση που αφορούσε τη Σούπερ Λίγκα και μια ΠΑΕ, ακολουθεί το ερασιτεχνικό σωματείο.

"Μία φωτογραφική διάταξη της ΕΠΟ που προστέθηκε τεχνηέντως τον περασμένο Ιούνιο από τον Θεόδωρο Κουρίδη, ξεκάθαρα για να βλάψει τον ΟΦΗ, είναι αυτή που κρατάει όμηρο την κρητική ομάδα στη δύσκολη και επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ως γνωστόν, η αδυναμία του Ομίλου να ολοκληρώσει την περσινή σεζόν στη Super League είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία αφαίρεσης 6 βαθμών που θα ίσχυε κανονικά και με το νόμο σε περίπτωση που ο σύλλογος αγωνιζόταν στην αμέσως χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία, τη Football League. Ωστόσο, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα διάλυσης της εταιρίας και επανεκκίνησης από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπως φυσικά έπραξαν η ΑΕΚ και ο Άρης το 2013 και το 2014 αντίστοιχα!

Για λόγους ανεξήγητους ή εξηγήσιμους για όσους γνωρίζουν ο Θεόδωρος Κουρίδης την περίοδο που του επιβάλλονταν οι περιοριστικοί όροι και η χρηματική εγγύηση λόγω της εμπλοκής του στη φερόμενη ως «εγκληματική οργάνωση», πρόσθεσε στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών (χωρίς να συγκαλέσει κάποια Γ.Σ. της ΕΠΟ) ένα άρθρο με το οποίο μεταφέρονται οι ποινές έδρας και αφαίρεσης βαθμών στο ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο.

Δεν στέκει νομικά το άρθρο!

Αυτή η στα όρια της παρανομίας πρόσθεση στον ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων, πέραν του ότι συνετελέσθη μόνο και μόνο για να βλάψει τον ανεξάρτητο και ενοχλητικό για κάποιους ΟΦΗ, δεν στέκει νομικά σε καμία περίπτωση, διότι καταργεί την αυτοτέλεια του νεοϊδρυθέντος νομικού προσώπου, που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα! Δηλαδή, εδώ έχουμε να κάνουμε με την επιβολή ενός αυθαίρετου άρθρου του ανθρώπου που κατηγορείται και είναι ελεύθερος χάρη στην εγγύηση που έχει καταβάλει, μέλος μίας διοίκησης τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι επίσης υπό την εποπτεία του νόμου και μέσω μίας διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που δεν έγινε ποτέ!

Σύμμαχος του ΟΦΗ το δεδικασμένο

Η νεοσύστατη ομάδα επιχειρηματιών που διοικεί τον ΟΦΗ προφανώς και δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου! Σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών, οι κινήσεις θα είναι αστραπιαίες και πρώτη θα είναι η μεταφορά της υπόθεσης στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου πρόσφατα (τον περασμένο Απρίλιο, απόφαση 52/2015) αποφάνθηκε για το ίδιο θέμα την αθώωση του Βύζαντα Μεγάρων και την επιστροφή των πέντε βαθμών που πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί για την παράνομη χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της Football League. Το λιτό σκεπτικό ήταν το εξής: «Ερασιτεχνικό σωματείο δεν κληρονομεί ενοχικές ή μη πράξεις/οικονομικές εκκρεμότητες από όταν ήταν ΠΑΕ». Ξεκάθαρα πράγματα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News