Αθλητισμός

Εκτός υποψηφίων για τη "χρυσή μπάλα" ο Μπουφόν

Η μεγαλύτερη είδηση που προέκυψε από τη σημερινή γνωστοποίηση της λίστας με τους υποψηφίους για τη «Χρυσή Μπάλα» δεν αφορούσε κάποιους από όσους που συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη λίστα, αλλά έναν που απουσίασε.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παρά το νταμπλ που κατέκτησε με τη Γιουβέντους και τη συμμετοχή μέχρι και στον τελικό του Champions League, θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να είναι στους εκλεκτούς για τη «Χρυσή Μπάλα», γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Μετά από τον χαμό που προκλήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας, ο ίδιος ο αρχηγός της Γιούβε μίλησε για τα όσα έχουν συμβεί και έδειξε ότι όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν βλέπει όλη αυτή τη στήριξη του κόσμου και των media.

Αναλυτικά το μήνυμα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο Facebook: «Σήμερα το πρωί, μια μέρα όπως όλες τις άλλες, κοίταξα το κινητό μου που είχε κατακλυστεί από μηνύματα υποστήριξης και αλληλεγγύης, και όχι γιατί δεν ήμουν υποψήφιος μέσα στους 50-60 για τη "Χρυσή Μπάλα".

Ειλικρινά, δεν γνώριζα ότι η λίστα θα σχηματιζόταν σήμερα, έτσι πιάστηκα εξ απήνης από το κύμα ανθρώπων που με αγκάλιασε. Μέχρι σήμερα μάλλον έχετε καταλάβει ότι είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος και είναι δύσκολο για μένα να νιώσω μνησικακία, δυσαρέσκεια και κυρίως παραίτηση. Έτσι, ξέρετε τι κρατάω από όλο αυτό το γεγονός; Την αυθόρμητη στήριξη που έλαβα από σήμερα το πρωί, από όλους εσάς και τα ΜΜΕ που σχολίασαν την εξαίρεσή μου.

Σας ευχαριστώ, πραγματικά μου ζεστάνατε την καρδιά, ήταν μία κίνηση μεγάλου σεβασμού, που δεν με έκανε να ντροπιαστώ, αλλά να σας αγαπήσω και χίλιους και έναν λόγους. Ήταν ένα προσωπικό ζήτημα και αποτελεί την απόδειξη ότι δεν έχω και ποτέ δεν είχα άγιους στον ουρανό. Πήρα ό,τι μου δόθηκε και έφτασα εκεί που έφτασα με βάση κάτι που έχει υποτιμηθεί: την αξία.

Υπάρχουν ακόμα πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά πάνω απ' όλα θέλω να σκέφτομαι ότι νοιάζεστε για μένα ως έναν Ιταλό μέσα στους υπόλοιπους Ιταλούς, αλλά ως έναν Ιταλό σε παγκόσμιο επίπεδο, που με κάνει να βλέπω ακόμα μεγαλύτερη ομορφιά στην υπέροχη περιπέτεια που είναι η ζωή. Φυσικά, θα σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι νόμιζα πως ίσως είμαι μέσα στους πέντε καλύτερους τερματοφύλακες της περασμένης σεζόν. Προφανώς, αυτό υπήρχε μόνο στο κεφάλι μου».

Σχόλια