default-image

Πέρεθ: «Χειραγωγημένο το Βέροια-Ολυμπιακός»

Ποδόσφαιρο
Πέρεθ: «Χειραγωγημένο το Βέροια-Ολυμπιακός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ποδοσφαιρικό ανακριτή βρέθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Γκιγέρμο Πέρεθ, ο οποίος κατέθεσε ότι όντως το παιχνίδι Βέροια-Ολυμπιακός ήταν χειραγωγημένο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας παρουσιάστηκε αυτοβούλως (είναι κατηγορούμενος, αλλά ο ανακριτής δεν είχε τη διεύθυνσή του για να του επιδώσει το κατηγορητήριο) στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και του επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια ήταν στημένο!

Ο Ισπανός μέσος είχε αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς και απολογήθηκε στον κ. Ανδρεάδη λέγοντάς του ότι στο ημίχρονο δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί στα αποδυτήρια, γιατί δεν είχε μεταφραστή. Εκ των υστέρων, ωστόσο, του είπαν ότι η ομάδα του θα έπρεπε να χάσει με 3-0 για στοιχηματικούς λόγους. Ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, είχε μπει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και είχε πει στους παίκτες να ηττηθούν με το συγκεκριμένο σκορ.

Υπενθυμίζεται πως ο Πέρεθ τον Ιούνιο είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Facebook «Μόνο ο Γεωργέας έχει αρχ… βλέπω», ένα σχόλιο που ήρθε μια μέρα μετά την κατάθεση του πρώην άσου της ΑΕΚ και τότε της Βέροιας πως υπήρχε εντολή στην ομάδα του να χάσει με 3-0 στον ίδιο αγώνα.

Ο Πέρεθ είναι ο 35ος κατηγορούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και με την κατάθεσή του επιβεβαιώνει όσα είχαν καταθέσει ως μάρτυρες οι Καλαϊτζίδης και Γεωργέας, καθώς και ο Αλέξης Καλογέρης που είχε κληθεί ως κατηγορούμενος. Στον Πέρεθ δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος, γιατί-προφανώς-ο ανακριτής έκρινε ότι είπε την αλήθεια.

Η απολογία-«βόμβα» του Πέρεθ είναι πιθανό να ξαναφέρει τη Βέροια στο σκαμνί της δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή, καθώς η «βασίλισσα του Βορρά» στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ παρουσίασε δήλωση του Πέρεθ, ο οποίος φερόταν να αναφέρει ότι το παιχνίδι ήταν καθαρό.

Για το περιβόητο ματς, που είχε διεξαχθεί στις 6 Ιανουαρίου 2013 ΔΕΝ έχουν καμία εμπλοκή οι πρωταθλητές και μόνο οι φιλοξενούμενοι είναι κατηγορούμενοι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News