Αθλητισμός

Ναυάγησε η περίπτωση Σούστερ για την Εθνική

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε το θέμα της συνεργασίας του Μπερντ Σούστερ με την Εθνική Ελλάδας!

Σε λιγότερο από μια ώρα αφότου το Δ.Σ. της ΕΠΟ ενέκρινε τη συνεργασία με τον Γερμανό τεχνικό και διέρρευσε ότι αυτή είναι δεδομένη, το σκηνικό ανατράπηκε εντελώς.

Παρουσιάζοντας λοιπόν ως λόγο διαφωνίας την άρνηση του Σούστερ να δεχθεί ως βοηθό του τον Κώστα Τσάνα και την προτίμησή του σε άλλον Έλληνα προπονητή (πιθανότατα τον Γιώτη Σταματόπουλο) η ομοσπονδία μιλά πλέον για οριστικό «ναυάγιο» στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο 55χρονος τεχνικός έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης και λίγες ώρες αργότερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη. Στο ραντεβού συζητήθηκε κυρίως το οικονομικό με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν στα 600.000 ευρώ ετησίως συν 800.000 ευρώ πριμ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Μπερντ Σούστερ έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα για την Εθνική. Τους ποδοσφαιριστές της και την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, δεν υπήρξε οριστική συμφωνία το βράδυ της Τρίτης ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ήταν σε καλό δρόμο. Καμία από τις δύο πλευρές δεν διέρρεε λεπτομέρειες από τη συνάντηση, όμως επικρατούσε αισιοδοξία ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, η οποία θα ανακοινωνόταν στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας την Τετάρτη.

Στη διάρκεια του συμβουλίου, διέρρευσε ότι ο Μπερντ Σούστερ θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και σε λιγότερο από μία ώρα, αυτό ανατράπηκε με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προέκυψε διαφωνία στην επιλογή των συνεργατών του Μπερντ Σούστερ!

Η θέση της ΕΠΟ

Ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το «ναυάγιο» της μεταξύ τους συνεργασίας υπέδειξε τον Μπερντ Σούστερ η ΕΠΟ.

Μετά την οριστική διακοπή των συζητήσεων των δυο πλευρών, η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα.

Σε αυτή παρουσιάζει ως λόγο ανατροπής της συμφωνίας το γεγονός ότι ο Γερμανός άλλαξε αιφνιδιαστικά τους όρους που είχαν συμφωνηθεί.

Σημειώνει, δε, ότι μετά την αρνητική τροπή που πήρε το ζήτημα, ξεκινά από την αρχή η διαδικασία αναζήτησης προπονητή στην Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι επανεκκινείται η διαδικασία αναζήτησης προπονητή της Εθνικής Ανδρών, μετά την μεταβολή της στάσης του κ. Σούστερ στην προφορική συμφωνία με την Ομοσπονδία.

Ο κ. Σούστερ κλήθηκε πριν από λίγη ώρα να υπογράψει προσύμφωνο υπό τους όρους που είχαν αποσαφηνιστεί λεπτομερώς και προκαθοριστεί πλήρως. Ωστόσο, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση αξίωσε να τους διαφοροποιήσει.

Οι νέες απαιτήσεις που αιφνιδίως ήγειρε ο κ. Σούστερ δεν έγιναν δεκτές από την ΕΠΟ. Ο κ. Γκιρτζίκης εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους προπονητές της Εθνικής Ανδρών».

Σχόλια