default-image

Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη

Αθλητισμός
Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στη γιορτή αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Παγκρήτιο Στάδιο, στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη.

Όλοι οι φίλοι του αθλητή ΑμεΑ που έχασε άδοξα τη ζωή του μετά από δυστύχημα που είχε με το χειρήλατο ποδήλατό του, ενώ έκανε προπόνηση, ήταν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του και να θυμηθούν το χαμόγελό του. Αυτό το χαμόγελο που τον χαρακτήριζε και δεν έφευγε από το πρόσωπό του ακόμα και όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα γι' αυτόν.

Το θυμούνται όλοι όσοι τον γνώρισαν από κοντά, και ένας εξ αυτών είναι και ο Γιώργος Καπελλάκης, ο οποίος μίλησε στους περίπου 200 παρευρισκόμενους, επισημαίνοντας: «Ο Γιώργος είναι η αιτία που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Πέραν του ότι έχει προσφέρει στον αθλητισμό, έχει προσφέρει ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Ήταν η ελπίδα μας. Ήταν ο άνθρωπος που μας παρότρυνε όλους να βγούμε από το σπίτι και να ζήσουμε τη ζωή μας ισότιμα με τους υπόλοιπους. Πάντα στη μνήμη μας θα είναι ο άνθρωπος με το χαμόγελο, με την αισιοδοξία και με το πείσμα, που του έδινε τη δυνατότητα να πετυχαίνει τους στόχους του. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ...».

Την εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη διοργάνωσαν το Α.Σ. Τάε κβο ντο "ΑΓΩΓΗ", ο Πρότυπος Παλαιστικός Σύλλογος "ΚΑΛΛΕΡΓΕΙΟΣ Α.Ο.", το Α.Σ. ΑμεΑ "ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ", Α.Σ. Ηρακλείου "ΠΗΓΑΣΟΣ", η Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης, ο Γ.Σ. Ηράκλειο Ρυθμός Άθληση - "Η.Ρ.Α.", το Α.Σ. "ΤΑΛΩΣ" και η ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, με την αρωγή της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ.

Η γιορτή ξεκίνησε στη θύρα 17 με επιδείξεις tae kwon do, ρυθμικής γυμναστικής και πάλης. Ακολούθησε ποδηλασία στους εξωτερικούς βοηθητικούς χώρους και τέλος τα παιδάκια χωρίστηκαν σε γκρουπ και συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές και θεατρικό παιχνίδι στο ταρτάν και στο γκαζόν του Σταδίου. Αθλήθηκαν, έπαιξαν, γέλασαν, το ευχαριστήθηκαν! Όπως ακριβώς θα ήθελε ο Γιώργος.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους κ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά, Δημήτρη Τσιράκο, καθώς και όλο το προσωπικό του Παγκρητίου. Τον εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου κ. Ζιάν Αντρέα Γκαραντσίνι, τον παραολυμπιονίκη κολύμβησης Γιώργο Καπελλάκη, τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο, πρωταθλητή παρα-tae kwon do και όλους όσοι συμμετείχαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News