Αθλητισμός

Ο Μπλάτερ πλήρωσε τον Πλατινί για να μην είναι υποψήφιος στη FIFA

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τη μετακίνηση χρημάτων από τον Ζεπ Μπλάτερ προς τον Μισέλ Πλατινί. Σύμφωνα με την Telegraph, ο πρόεδρος της FIFA έδωσε σε αυτόν της UEFA και άλλοτε βασικό του ανταγωνιστή για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποσό 1,76 εκατ. ευρώ, λίγες εβδομάδες προτού ο ίδιος τελικά αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Ζεπ Μπλάτερ φέρεται να ενέκρινε προσωπικά την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού από κονδύλια της FIFA σε λογαριασμό του προέδρου της UEFA και αυτή η κίνηση συνδέεται με την ξαφνική απόφαση του Πλατινί να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ όλοι περίμεναν τη μονομαχία του με τον 79χρονο ισχυρό άνδρα του ποδοσφαίρου.

Ασφαλώς τόσο ο Ζεπ Μπλάτερ όσο και ο Μισέλ Πλατινί αρνούνται οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή και ο τελευταίος αποδίδει τα χρήματα που εισέπραξε σε απολαβές για υπηρεσίες του κατά το παρελθόν, ωστόσο το τάιμινγκ μόνο υποψίες μπορεί να δημιουργήσει, όπως και το γεγονός ότι μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του κάλεσε με επιστολή του όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA να στηρίξουν στις εκλογές τον Μπλάτερ. Ο τελευταίος είχε επανεκλεγεί τότε δίχως αντίπαλο.

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA θα εξετάσει την υπόθεση στη Ζυρίχη και θα κληθεί να αποφασίσει αν θα θέσει σε διαθεσιμότητα τον Ζεπ Μπλάτερ, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και στον ισχυρό άνδρα της UEFA.

Πηγή: Sport-fm.gr

Σχόλια