default-image

Στέλνει μήνυμα για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Στέλνει μήνυμα για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόλυτο των βαθμών στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχει συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός, στοιχείο που αποτελεί «οιωνό»... πρωταθλήματος.

Διότι τα τελευταία 15 χρόνια, όποτε οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με το απόλυτο των νικών στα πέντε πρώτα παιχνίδια, κατάφεραν στο τέλος και στέφθηκαν πρωταθλητές και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, έχει καταφέρει να πετύχει την απόλυτη συγκομιδή βαθμών τη φετινή χρονιά, με τρεις νίκες εντός με Πανιώνιο, Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και δύο εκτός έδρας, με Λεβαδειακό και Ξάνθη.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα, οι «ερυθρόλευκοι» το έχουν επαναλάβει στο παρελθόν μόλις τρεις φορές, σε βάθος 15ετίας και κατάφεραν σε όλες τις περιπτώσεις, να κόψουν πρώτοι το νήμα του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 2005-2006, με τον Τροντ Σόλιντ στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει φουριόζος το πρωτάθλημα. Οι δύο νίκες εκτός έδρας στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και οι νίκες απέναντι σε Καλλιθέα, Πανιώνιο και Ακράτητο, θα βάλουν από νωρίς σε ρόλο οδηγού την ομάδα του Πειραιά. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα θα καρποφορήσει το Μάιο, με τον Ολυμπιακό να είναι πρωταθλητής.

Η δεύτερη καταγραφή του ιδιαίτερου αυτού στατιστικού, θα έρθει την αμέσως επόμενη σεζόν. Με τον Σόλιντ στον πάγκο και πάλι, ο Ολυμπιακός θα κάνει ξανά το 5 στα 5, σε ένα δυνατό ξεκίνημα. Πάλι νίκες σε ντέρμπι, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αυτή τη φορά, νίκη απέναντι στην Ξάνθη και δύο διπλά, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και στη Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο, εδραιώνουν από νωρίς τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Το ταμείο στο τέλος κλείνει με θετικό πρόσημο. Ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής, με 9 βαθμούς να τον χωρίζουν από τη δεύτερη εκείνη τη χρονιά ΑΕΚ.

Ο «οιωνός» τίτλου θα κάνει την εμφάνιση του και τη σεζόν 2012-2013. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ξεκινήσει με το απόλυτο, ξεπερνώντας τα εμπόδια της Βέροιας, του ΠΑΣ, του Ατρομήτου, καθώς και του Πανθρακικού και του Λεβαδειακού. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός σταμάτησε στο 7 στα 7, στο καλύτερο ξεκίνημα της ομάδας, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Μένει να φανεί, αν η «προφητεία» μπορεί να πραγματοποιηθεί και φέτος.

Σύμπτωση ή όχι, θα αποδειχθεί στο τέλος.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News