default-image

Νικητής ο Χάμιλτον στη Σουζούκα, το 1-2 η Mercedes

Αθλητισμός
Νικητής ο Χάμιλτον στη Σουζούκα, το 1-2 η Mercedes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη πιο κοντά στον φετινό παγκόσμιο τίτλο φτάνει ο Λιούις Χάμιλτον, αφού εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη εκκίνηση του Ρόσμπεργκ στον GP της Ιαπωνίας και έφτασε στην 8η φετινή του νίκη σε σύνολο 14 αγώνων.

Μάλιστα, ο Βρετανός πιλότος έφτασε στην 4η θέση τον Άιρτον Σέννα της ιστορίας των νικών, συμπληρώνοντας πλέον 41 νίκες στο αγώνισμα.

Αυτή ήταν μία ιστορική νίκη που σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς έφτασε τις 41 στην Formula 1 και… έπιασε τον θρυλικό Άιρτον Σένα.

Ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes, μετά το… break που έκανε στην Σιγκαπούρη, όπου ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε τη νίκη, επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του… βάθρου.

Με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και τη διαφορά από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου, Nico Rosberg - Sebastian Vettel να αυξάνεται (στους 48 από τον ομόσταβλό του, στους 59 από τον πιλότο της Ferrari).

Η κίνηση που έκρινε και τον νικητή έγινε στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση όπου ο Hamilton κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον poleman Rosberg. Ο Γερμανός, που από το πρωί δεν αισθανόταν καλά έχοντας πονοκέφαλο και πονόλαιμο, βρέθηκε στην τέταρτη θέση με τους Vettel - Bottas να τον περνούν, αλλά κατάφερε στην πορεία του αγώνα να τους περάσει και τους δύο μετά τις επισκέψεις στα pits, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Για τη Mercedes αυτό ήταν το 8ο 1-2 στο φετινό Πρωτάθλημα.

O Sebastian Vettel είχε την δεύτερη θέση, την οποία τελικά έχασε στον 31ο γύρο μετά το δεύτερο pit stop από τον Rosberg. Προσπάθησε να απαντήσει χωρίς ωστόσο να μπορέσει στους εναπομείναντες γύρους να τον απειλήσει μιας και η διαφορά τους ήταν σταθερά πάνω από 1,5”.

Αθόρυβο αγώνα έκανε ο Kimi Raikkonen φέρνοντας τη δεύτερη Ferrari στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Valtteri Bottas.

Ο Nico Hulkenberg πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην έκτη θέση και ενώ είχε ξεκινήσει από τη 13η λόγω της ποινής (αφαίρεση τριών θέσεων στο γκριντ) που είχε από τον προηγούμενο αγώνα, στη Σιγκαπούρη, για το ατύχημα με τον Massa.

Καλή εμφάνιση και από τους πιλότους της Lotus με τον Romain Grosjean να τερματίζει στην έβδομη θέση και τον Pastor Maldonado στην όγδοη, ενώ την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε το δίδυμο της Toro Rosso με τον Max Verstappen να επικρατεί του Sainz Jr.

Σημειώστε ότι ο 17χρονος Ολλανδός σημείωσε τον 15ο χρόνο στις κατατακτήριες, δέχθηκε ποινή αφαίρεσης τριών θέσεων γιατί ακινητοποίησε σε επικίνδυνο σημείο το μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια του Q2 και τελικά ξεκίνησε από την 17η θέση, λόγω του ότι ο Kvyat, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε και την ανακατασκευή του μονοθεσίου του, ξεκίνησε από το pitlane. Kι όμως κατάφερε όχι μόνο να μπει στη δεκάδα, αλλά και να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταβλό του που εκκινούσε από τη 10η θέση.

Επόμενος αγώνας, το GP της Ρωσίας, στο Sochi, που διεξάγεται στις 11 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News