Αθλητισμός

Πλατινί: «Η αμοιβή αφορούσε δουλειά της FIFA»

Καμία σχέση με σκάνδαλο δεν έχουν τα χρήματα που έλαβε ο Μισέλ Πλατινί από τον Σεπ Μπλάτερ, όπως υποστήριξε ο ίδιος σε δηλώσεις του, αλλά το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβε από τον Ελβετό αφορούσε δουλειά του για τη FIFA.

Ο Σεπ Μπλάτερ κατηγορείται για ανάμιξη σε αρκετά σκάνδαλα που αφορούν την Παγκόσμια Ομοσπονδία και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η συναλλαγή του πρώην πρόεδρου της FIFA με τον Μισέλ Πλατινί που αφορά πληρωμή 1,8 εκατ. ευρώ και καθιστά τον Μπλάτερ ύποπτο για «απιστία σε υπόθεση πληρωμής».

Ο ίδιος ο Πλατινί ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και αφού εξήγησε ότι η συγκεκριμένη αμοιβή αφορούσε δουλειά που είχε κάνει για τη FIFA, τόνισε ότι ήδη έχει θέσει τα στοιχεία στη διάθεση των Αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση Πλατινί:

«Σε σχέση με την πληρωμή, θα ήθελα να πω ότι αυτή η αμοιβή αφορά σε δουλειά που έκανα για τη FIFA και είμαι χαρούμενος που ξεκαθάρισα τα συγκεκριμένα ερωτήματα με τις Αρχές. Οι Ελβετικές Αρχές με ρώτησαν για κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την έρευνα για τη FIFA που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντα ήμουν ανοιχτός στους επίσημους οργανισμούς και τις Αρχές. Το έκανα σαφές λοιπόν και στις ελβετικές ότι απ’ τη στιγμή που έχω ζήσει στη χώρα θα είμαι διαθέσιμος να μιλήσω μαζί τους κάθε στιγμή και να διευκρινίσω κάθε θέμα που σχετίζεται με τις συγκεκριμένες έρευνες».

Σχόλια