Αθλητισμός

Οδηγώντας την Σλόβαν Μπρατισλάβα στην κορυφή

Την αναγέννηση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ονόματος της Σλοβακίας επιχειρεί να επιτύχει μέσα από ένα τριετές σχέδιο ο Νίκκι Παπαβασιλείου!

Με άμεσο συνεργάτη τον Νίκο Κουνενάκη, ο προπονητής της Σλόβαν Μπρατισλάβα έχει αρχίσει ήδη να αφήνει τα αποτυπώματα της ξεχωριστής τεχνικής του κατάρτισης. Μιλώντας χθες στο Ράδιο 98,4, το άλλοτε παιδί του ΟΦΗ τόνισε ότι η συνεργασία του με τη Σλόβαν σημαίνει πολλά: «Ο στόχος μου ήταν πάντα να κάνω μια διεθνή καριέρα ως προπονητής και η Σλόβαν, ως μεγάλη ομάδα, μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Μαζί με τον Νίκο Κουνενάκη, που είναι αξιόλογος και καταρτισμένος σε υψηλό επίπεδο και πάνω απ' όλα φίλος από τα παλιά, φτιάνουμε πράγματα στην Μπρατισλάβα»!

Ο «Νίκκι» τόνισε επίσης ότι είχε μιλήσει πριν από τρεις μήνες με τη διοίκηση των Σλοβάκων, χωρίς να κλείσει συμφωνία, αλλά μετά από ένα αρνητικό ξεκίνημα της ομάδας η διοίκηση της Σλόβαν επέλεξε το δικό του σχέδιο. «Δουλεύουμε πάνω σε ένα τριετές πλάνο για να επαναφέρουμε τη Σλόβαν, με τη μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία, στον καιρό της Τσεχοσλοβακίας και με τρόπαια όπως το 1968 στον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Την επόμενη σεζόν θα έχουμε και το δικό μας σύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 25.000 θεατών.

Όλα προχωράνε καλά, έχουμε ήδη ψαλιδίσει τη διαφορά στους 5 από τους 8 βαθμούς, από Trencin, που μαζί με τη Zilina έχουν ισχυροποιηθεί και το βλέπετε από την παρουσία τους στην Ευρώπη». Για το ρόστερ τόνισε ότι «θα το δυναμώσουμε στη χειμερινή διακοπή, έχοντας ήδη στη διάθεσή μας πέντε διεθνείς και τρεις παίκτες στην Ελπίδων. Όλοι μάς έχουν αγκαλιάσει εδώ, από τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τους φιλάθλους, αλλά και οι παίκτες αναγνωρίζουν την στάθμη της δουλειάς μας, χρησιμοποιώντας και το κορυφαίο σύστημα ανάλυσης Pierro. Θα επαναφέρουμε τη Σλόβαν στους τίτλους, μετά τον τελευταίο της την περίοδο 2012-13».

Φυσικά, έστειλε και το μήνυμα για την επανεκκίνηση του ΟΦΗ. «Πάντα είναι στην καρδιά μου, εύχομαι να ξεκινήσει με νίκη και να τερματίσει με το εισιτήριο της ανόδου. Με ηρεμία, όραμα και σοβαρότητα θα το επιτύχει»!

Σχόλια