Αθλητισμός

Τρέχουν για τις "χαμένες πατρίδες"

Ένας αγώνας δρόμου με μεγάλη σημασία διεξάγεται στις 4 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη, όπου θα δώσουν το παρών σπουδαίοι αθλητές του παρελθόντος.

Ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και ο Δημοσθένης Ταμπάκος θα είναι μεταξύ των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού που θα λάβουν μέρος στον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες "Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία" -που θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015 στη Νέα Σμύρνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)  Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 2.000.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος Βαγγέλης Χατζατουριάν, «κοινός στόχος για τους διοργανωτές, αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες είναι η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, σε έναν αγώνα δρόμου που  επιχειρεί να ενώσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και γι'αυτό ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα και ένα όραμα πολλών χρόνων που γίνεται πραγματικότητα».

«Μια σημαντική πρωτοβουλία και ένα γεγονός ψυχής για την πόλη της Νέας Σμύρνης είναι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης», επεσήμανε η πρόεδρος του συλλόγου  Καλλιπάτειρα Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία ανέφερε ότι οι θεσμοί που γεννιούνται ως ιστορικά και κοινωνικά αιτήματα μακροημερεύουν και σε έναν τέτοιο θεσμό θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος Αγώνας, δημιουργώντας μια δυνατή ιστορική αλυσίδα μνήμης. Η κυρία Παναγοπούλου προσκάλεσε όλους να κατακλύσουν τους δρόμους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον Ελληνισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμή που στο Αγώνα αυτό θα δώσουν το "παρών" εκτός από την κυρία Αρβελέρ και τον κύριο Φασιανό και η γνωστή δημοσιογράφος ''Ελλη Στάη η οποία θα είναι και ένας από τους δρομείς που θα τρέξουν στα 10 χιλιόμετρα.   

Η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή διοργάνωση που συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό , ενώ έκανα γνωστό πως θα συμμετάσχουν σε αυτόν σημαντικοί ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Βούλα Πατουλίδου, ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Συρανίδης και οι κυρίες Μωραϊτίδου, Κραβαριώτη και Καραγιαννοπούλου.

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, επεσήμανε ότι ο 1ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης κλείνει το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου, επιχειρώντας να αναβιώσει την ιστορικότητα των Γιορτών αυτών, θυμίζοντας πως είναι όχι μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά και ένα ιστορικό γεγονός.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικές εκδηλώσεις, πάρτι και ενδιαφέροντα happenings θα πλαισιώσει τον αγώνα, ξεκινώντας από το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου και καταλήγοντας μετά το τέλος του Αγώνα, το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.

Σχόλια