default-image

Δεν τηρεί τα προβλεπόμενα ο Μαρινάκης

Ποδόσφαιρο
Δεν τηρεί τα προβλεπόμενα ο Μαρινάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανοικτή κόντρα φαίνεται να έχει έρθει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από το νόμο όσον αφορά στους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν πήγε στην ΕΕΑ ώστε να δώσει διευκρινίσεις, καθώς ζήτησε και πήρε αναβολή μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Δημακόπουλου και αυτού της ΠΑΕ Θεόδωρου Γιαννίκου. Πήρε προθεσμία έως τις 22 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο «Goal» από την ΕΕΑ θεωρούν ότι δεν εφαρμόζονται οι περιοριστικοί όροι (απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 200.000 ευρώ) όπως πρέπει. Θεωρούν ότι δεν πρέπει να είναι πρόεδρος ούτε καν τυπικά.

Πρόσφατα απεύθυνε σχετικό ερώτημα η ΕΕΑ στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για το αν εκτιμά ότι ασκεί διοίκηση ο κύριος Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και η απάντηση ήταν: «όχι».

Από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο και θα του ζητηθεί να παραιτηθεί από την προεδρία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει σε πλήρη κόντρα με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Ο Ολυμπιακός σε αυτήν την περίπτωση (της ανάκλησης του πιστοποιητικού) θα προσφύγει στο Πρωτοδικείο, όπως έκανε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ώστε να «παγώσει» την απόφαση με αφορμή τη μεταβίβαση μετοχών στον Μάνο Παπαδόπουλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News