Αθλητισμός

Το ντέρμπι Εργοτέλης-ΑΟΧ με τα μάτια του Χάρη

Ο Χάρης Γεωργακάκης για το ντέρμπι με Εργοτέλη και το στόχο ανόδου του Α.Ο. Χανιά

«Το έφερε η τύχη να ξεκινάμε μαζί με τον Εργοτέλη ως αντίπαλοι στο πρωτάθλημα. Τη Δευτέρα στο Παγκρήτιο θα γίνει ένα καλό παιχνίδι μεταξύ δύο καλών και κρητικών ομάδων. Ο στόχος μας είναι να το κερδίσουμε, γιατί μια καλή αρχή βοηθά εν γένει στην αγωνιστική άνοδο. Θέλει όμως προσοχή γιατί ο Εργοτέλης έχει καλή ομάδα, με νέους και έμπειρους παίκτες, και διαθέτει και μέταλλο πρωταγωνιστή. Μπορεί να τον κερδίσαμε στο φιλικό, αλλά αυτό δε λέει κάτι... αλλά πιστεύω ότι και τη Δευτέρα θα είμαστε εμείς νικητές».

Ο Χάρης Γεωργακάκης μίλησε στο Ράδιο 98,4 για το κρητικό ντέρμπι της πρεμιέρας της Football League και τους φιλόδοξους στόχους που θέτει ο Α.Ο. Χανιά για την άνοδό του στη Super League. Έχοντας αναλάβει το μεγάλο βάρος της γενικής διεύθυνσης της ΠΑΕ, ως γ' αντιπρόεδρος, τεχνικός διευθυντής και γενικός αρχηγός, είναι διαρκώς σε κίνηση, γνωρίζοντας τα μέσα και τα έξω του ποδοσφαιρικού συστήματος.

«Όλοι στα Χανιά θέλουν την άνοδο του ΑΟΧ, γιατί είναι η ιστορική και αγαπημένη ομάδα της πόλης. Με τον Πλατανιά έχουμε καλές σχέσεις, αλλά στο κομμάτι αυτό υπάρχει ένα στοιχείο ανταγωνισμού. Εμάς, στη μεγάλη κατηγορία, τα Περιβόλια δεν είναι δυνατόν να μας χωρέσουν...», τόνισε, για να επισημάνει: «Κάναμε 25 μεταγραφές με πολλούς παίκτες να είναι κλάσης Σούπερ Λιγκ και η προσπάθεια να αξιοποιηθούν ως σύνολο φαίνεται κάθε μέρα από το έργο του προπονητή μας Θωμά Γράφα».

Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές του στον Νικομανώλη Νύκταρη, γιο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, στην αγωνιστική προσφορά του οποίου ποντάρουν, όπως είπε, όλοι στα Χανιά.

«Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο», τόνισε. «Στην Κρήτη έχουμε σπουδαία ταλέντα. Ο Πέτρος Γιακουμάκης του Πλατανιά, αν συνεχίσει να δουλεύει μεθοδικά, μπορεί με τα προσόντα του να κάνει καριέρα σε μεγάλη ομάδα. Επίσης, στον Εργοτέλη, απ' ό,τι είδα στο μεταξύ μας φιλικό, θα πρέπει να προσέξουν πολύ τον Μπουρσέλη, είναι εξαιρετικός παίκτης».

Θρέμμα του ΟΦΗ ο ίδιος, ποδοσφαιριστής από τα ερασιτεχνικά τμήματα σε μικρή ηλικία και αγαπημένο παιδί των μεγάλων ονομάτων της εποχής, όπως του Σαμαρά, του Τσινού, του Νιόπλια και άλλων, σχολίασε: «Μόνο δίτερμα να έπαιζες μαζί τους ήταν σπουδαίο. Σήμερα θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο παίκτες επιπέδου Σούπερ Λιγκ»! Και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΟΦΗ, που «πρέπει να γυρίσει αμέσως εκεί που ανήκει», προσθέτοντας πως «όσο υπάρχει το ενδιαφέρον του συντέκνου μου Αντώνη Καράτζη, είτε είναι μπροστά, είτε όχι, ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβάται τίποτε...»!

Σχόλια