Αθλητισμός

Μαθήματα μπριζ από τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο

Μαθήματα μπριτζ ξεκινάνε σύντομα στο Ηράκλειο! Ο Όμιλος Μπριτζ Ηρακλείου (https://www.facebook.com/HeraklionBridgeClub) ξεκινάει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μαθήματα αρχαρίων στον 4ο όροφο του Μεγάρου Ντορέ στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015.

Το μπριτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα, αναγνωρισμένο από την Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που προσφέρει μοναδικές πνευματικές προκλήσεις στους παίκτες του. Μαζί με το σκάκι, είναι τα μοναδικά πνευματικά αθλήματα που έχουν αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει χαρακτηριστεί σαν το «πιο διασκεδαστικό και πιο έξυπνο παιχνίδι που έχει επινοήσει ο άνθρωπος».

Το μπριτζ παίζεται με τράπουλα, αλλά αντίθετα με άλλα παιχνίδια με χαρτιά δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Για να παιχτεί σε υψηλό επίπεδο απαιτεί ικανότητα συγκέντρωσης, μνήμη και ικανότητα συνδυασμού πληροφοριών για την εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων.

Είναι γρήγορο και εύκολο στην εκμάθηση. Αναπτύσσει τη συντροφικότητα και την κοινωνικότητα (αφού πρόκειται για ομαδικό άθλημα), και απευθύνεται στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία του, ή το μορφωτικό, οικονομικό και επαγγελματικό του επίπεδο. Όπως σε όλα τα αθλήματα, οι πρωταθλητές αποκτούν το δικαίωμα εγγραφής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου Alzheimer και συναφών νόσων του εγκεφάλου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ αλλά και οι επιμέρους όμιλοι που υπάγονται σε αυτή (όπως ο Όμιλος του Ηρακλείου) διοργανώνουν συχνά αγώνες, στους οποίους μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε αθλητής, ανεξαρτήτως επιπέδου, συχνά δε αυτοί οι αγώνες γίνονται σε τουριστικά θέρετρα ώστε να συνδυάζονται με διακοπές. Ακόμα και οι νέοι παίχτες έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αφού προκηρύσσονται αγώνες για αθλητές διαφορετικών επιπέδων και εμπειρίας.

Για το Ηράκλειο Κρήτης, τα μαθήματα για αρχαρίους ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, στον 4ο όροφο του Μεγάρου Ντορέ (πλατεία Ελευθερίας).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (http://www.hellasbridge.org/) και στην ιστοσελίδα των μαθημάτων (http://learn.hellasbridge.org/), ή να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο για τα μαθήματα στο Ηράκλειο, τον κ. Γεωργουλάκη Γιώργο (6946 957784).

Σχόλια