default-image

Κοντά σε συμφωνία με Κινέζικη ομάδα ο Μπουρούσης

Μπάσκετ
Κοντά σε συμφωνία με Κινέζικη ομάδα ο Μπουρούσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο κινέζικο πρωτάθλημα αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαγκάη, μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης κι αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο 39ο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα.

Ο διεθνής σέντερ είχε συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τη νέα σεζόν ωστόσο έχασε τον ρόλο του στο rotation του Πάμπλο Λάσο. Όπως, μάλιστα, ανέφεραν, οι Ίβηρες "ο Μπουρούσης έπαιξε ελάχιστα στο Final Four. Κι αυτό λόγω των προβλημάτων με τα φάουλ που αντιμετώπισαν οι ψηλοί της Ρεάλ Μαδρίτης".

Το γεγονός ότι ο διεθνής σέντερ δεν πάτησε παρκέ στα playoffs της Liga Endesa ήταν απόφαση του Πάμπλο Λάσο. Ο Μπουρούσης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ούτε έχει δώσει κανένα δικαίωμα όμως έχει χάσει τον ρόλο του στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Για την ακρίβεια, ο Μάρκους Σλότερ τον είχε αφήσει εκτός rotation ενώ ακόμα και ο Τυνήσιος Σαλάχ Μέζρι είχε "κλέψει" τα λεπτά συμμετοχής του στα ματς της "Βασίλισσας". Έτσι, λοιπόν, αποχώρησε από τη Ρεάλ αφού κατέκτησε όλους τους τίτλους τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (Supercopa, Copa del Rey, Euroleague, Liga Endesa).

Η νέα σεζόν θα τον βρει στην κινέζικη λίγκα με τη Σαγκάη, ομάδα που τερμάτισε στην 12η θέση μεταξύ 20 ομάδων στην περσινή CBA, με ρεκόρ 17-21.  Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο διεθνής σέντερ θα αμείβεται με ένα ποσό που θα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, για 1+1 χρόνια.

Ο Μπουρούσης είχε 11.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μ.ό. σε 8 αγώνες στο Ευρωμπάσκετ.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες της κινέζικης λίγκας έχουν δικαίωμα να διατηρούν 2 ξένους στο ρόστερ τους. Στο πρωτάθλημα της Κίνας εργάζεται και ο Μιχάλης Κυρίτσης, ως τεχνικός σύμβουλος των Χinjiang Flying Tigers ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής στην Κίνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News