default-image

«Απέδρασε» από τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
«Απέδρασε» από τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός κατάφερε να… αποδράσει από τα Πηγάδια επικρατώντας με 3-1 της Ξάνθης στο παιχνίδι που έκλεισε τη σημερινή μέρα της 4ης αγωνιστικής της Super League και παρέμεινε πρώτος και αήττητος.

Οι γηπεδούχοι έχοντας ξεκινήσει πολύ καλά την φετινή τους προσπάθεια στο πρωτάθλημα, μετρώντας 2 ισοπαλίες χωρίς τέρματα κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το "διπλό" (0-1) στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, στόχευαν σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι Ακρίτες τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό στο αρχικό 45λεπτο, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" αδυνατούσαν να βρουν χώρους προς την περιοχή του Τσέναμο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις γα γκολ.

Στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έπαιρνε ρίσκα και περίμενε να εκμεταλλευθεί κάποιο λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δίχως να μπορεί να τη μετουσιώσει σε κάτι ουσιαστικό, αφού του έλειπε ο ρυθμός στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να γίνεται προβλέψιμος.

Μια έμπνευση του Ντουρμάζ στο 42ο λεπτό ήταν αυτή που "ξεκλείδωσε" την αντίπαλη άμυνα. Ο Σουηδός πήρε την μπάλα από αριστερά, προτίμησε να συγκλίνει προς την περιοχή και βρίσκοντας λίγο χώρο έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ με το δεξί στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Τσέναμο, που προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους, μάλλον μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούσε να κινδυνεύσει η άμυνα της Ξάνθης. Και η μπάλα ορισμένες φορές κάνει το χατήρι στους παίκτες που επιλέγουν να βάλουν λίγη φαντασία στο παιχνίδι.

Με το σκορ στο 0-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος (2-6 οι τελικές, 37%-63% η κατοχή της μπάλας) στο "Skoda Ξάνθη Arena". Διάστημα στο οποίο υπάρχουν δύο φάσεις που θα συζητηθούν, μια για κάθε ομάδα.

Η μια είναι στο 20' και η υπόδειξη του Ιντέγιε σε θέση οφσάιντ την ώρα που έβγαινε φάτσα με το Τσέναμο και η άλλη αυτή του 40', όταν οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μποτία σε μια προσπάθεια του Καπετάνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ξάνθη έφτασε στην ισοφάριση. Σε μια φαινομενικά εύκολη φάση ο Μποτία πήγε στην μπάλα πολύ χαλαρά, ο Βασιλακάκης έκλεψε, γύρισε στον Καπετάνο, αυτός στον Ντιμιτρόφ και ο Βούλγαρος με ψυχραιμία πλάσαρε ψηλά στην δεξιά γωνία για το 1-1 στο 49'!

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ιντέγιε αστόχησε από κοντά με το κεφάλι στην συστημένη σέντρα του Ντουρμάζ.

Στο 60' ο Τσέναμο έκανε μια εκπληκτική επέμβαση, όταν ο Φορτούνης με κεφαλιά ψαράκι από τα δύο μέτρα επιχείρησε να σκοράρει μετά τη σέντρα του Πάρντο! Ο οίστρος του Ντουρμάζ ήταν αυτός που έδωσε ξανά τη λύση για τον Ολυμπιακό.

Ο Σουηδός κέρδισε το πέναλτι από τον Μπαξεβανίδη στο 63' και δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης το μετέτρεψε σε γκολ, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα για τους Πειραιώτες στο ματς. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο είχε 65% κατοχή μπάλας, την οποία μετουσίωσε σε τρίτο τέρμα στο 68', με δράστη ξανά τον Φορτούνη.

Ο Ντουρμάζ από αριστερά έδωσε στον Ιντέγιε, αυτός έκοψε υπέροχα στον Φορτούνη και ο τελευταίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα με αριστερό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 76', αλλά στο γύρισμα του Ερέα ο Καπετάνος δεν πρόλαβε για χιλιοστά να χριστεί σκόρερ και ο Ελαμπντελαουί έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Τσέναμο στο 85' έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Ντουρμάζ

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (63' Ερέα).

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (39' λ.τ. Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Φορτούνης, Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγιε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News