default-image

Στις 27 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του 9ου Κνώσειου Δρόμου

Κρήτη
Στις 27 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του 9ου Κνώσειου Δρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρώτο οικογενειακό δρόμο στην Κρήτη (τρέξιμο και περπάτημα) 5.000 μέτρων για όλες τις ηλικίες διοργανώνουν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν αγώνα (Κνώσειος Δρόμος) δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες της πόλης αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος.

Στον αγώνα, που γίνεται για 9η φορά, μπορούν να λάβουν μέρος εκτός από τις οικογένειες με μαζική συμμετοχή σχολεία και φορείς από το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη.

Αθλητές ανήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος με τη συνοδεία των γονέων τους ή του γυμναστή από το σχολείο που ανήκουν.

Η διαδρομή του αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, με τη διαδρομή να ακολουθεί τη λεωφόρο Κνωσού και στη συνέχεια τον Αγ. Ιωάννη, Μπεντεβή, πάνω από τη γέφυρα, τη λεωφόρο Δημοκρατίας με τερματισμό στην πλατεία Ελευθερίας.

Ως σταθμός ανεφοδιασμού με νερό ορίζεται το μέσον περίπου της διαδρομής, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, όπου εθελοντές από το Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου και με την υπόκρουση τραγουδιών από τη Σμύρνη (καθώς επίσης και στον τερματισμό του αγώνα) θα δροσίζουν τους συμμετέχοντες.

Το χρονικό περιθώριο που δίδεται για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι 1 ώρα και 30'.

Δείτε το βίντεο της διαδρομής:

Μουσικά δρώμενα και μεταφορά συμμετεχόντων

Με την υπόκρουση κρητικής και έντεχνης μουσικής θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν οι αθλητές στον αγώνα.

Η ιατρική κάλυψη θα γίνει από το "Ασκληπιείο Κρήτης", ενώ να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

Η μεταφορά αθλητών-πεζοπόρων από Ηράκλειο σε Κνωσό θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου από την "Αστόρια", με την υπόδειξη του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα.

Η παραλαβή των αριθμών

Την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα και έως τις 26/9 οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό και το αναμνηστικό δίπλωμα α) από την Πύλη Ιησού οδός Έβανς και Πλαστήρα γωνία (έκθεση Νίκου Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου) καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από ώρες 09:00 έως 14:00 και β) από το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων interoand, οδός 25ης Αυγούστου αρ. 26, από ώρες 18:00 έως 21:00 και το Σάββατο 26-9 από 09:00 έως 20:00.

Δηλώσεις συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 2 ευρώ (τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση στο ίδρυμα "Η καρδιά του παιδιού").

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της σελίδας στο facebook του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης (cretamarathon.gr) ή στα τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 (Καμπαξής Σπυρίδων, υπεύθυνος διοργάνωσης) και 6945251883 (Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνος διοργάνωσης).

Βραβεύσεις-έπαθλα

Ενδεικτικά θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλο και μετάλλιο, ενώ όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Οι διοργανωτές του αγώνα είναι ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

Χορηγοί του αγώνα: "Ασκληπιείο Κρήτης", ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., Αστικά ΚΤΕΛ Ηρακλείου και Σύλλογος Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News