Αθλητισμός

Θα αποφασίσει με ψυχραιμία η ΕΟΚ για την Εθνική

Μετά τα συνεχόμενα δημοσιεύματα και τα σενάρια για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι θα εκτιμήσει με ψυχραιμία την κατάσταση.

Η Ελληνική ομοσπονδία πήρε θέση σε υψηλούς τόνους για την κριτική που δέχθηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χαρακτήρισε επιτυχημένη την παρουσία στο Ευρωμπάσκετ και δεσμεύτηκε πως με ψυχραιμία και μεθοδικότητα θα πάρει όποιες αποφάσεις απαιτούνται.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Από την ημέρα ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ανδρών στο Ευρωμπάσκετ, με κατάληξη την πέμπτη θέση και την πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά με απολογισμό επτά νικών και μίας ήττας με διαφορά δύο πόντων, παρακολουθούμε μια συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας αναστάτωσης, εντυπώσεων και πλήρους ισοπέδωσης της παρουσίας της ομάδας στα γήπεδα της Κροατίας και της Γαλλίας, των παικτών, του προπονητή και των συνεργατών του.

Μιας παρουσίας που σε μια πρώτη εκτίμηση κρίνεται ως επιτυχημένη, αφού πέραν των προαναφερθέντων αποτελεσμάτων, επιτεύχθηκε και ο δεύτερος μεγάλος στόχος που ήταν η πρόκριση για το Προολυμπιακό τουρνουά. Επειδή όμως η Εθνική ομάδα για εμάς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ρητά τον φίλαθλο κόσμο ότι με ψυχραιμία, μεθοδικότητα και σίγουρα όχι πριν καν ολοκληρωθεί η διοργάνωση που συμμετείχαμε, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση, τα δεδομένα που υπάρχουν και θα ανακοινώσουμε το πλάνο για τη συνέχεια που έχει ως μεγάλο στόχο την παρουσία του ελληνικού μπάσκετ για μία ακόμα φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες».

Σχόλια