Αθλητισμός

Γεμάτο... ταμείο στην Άρσεναλ

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Άρσεναλ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της.

Όπως έγινε γνωστό, οι «κανονιέρηδες» έχουν διαθέσιμα περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν που διανύουμε, αφού την προηγούμενη (εκείνη δηλαδή που ολοκληρώθηκε στις 31/5/2015) είχε πολύ καλές επιδόσεις εκτός γηπέδου.

Πριν οι φίλοι της ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς και αρχίσουν να ονειρεύονται κανονικές μεταγραφές, πάντως, πρέπει να αποκαλύψουμε ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να διατεθούν αποκλειστικά σε αποκτήσεις ποδοσφαιριστών, αλλά θα καλύψουν και μια σειρά άλλα έξοδα.

Ήδη, πολλοί ήταν εκείνοι στα social media που άρχισαν να σχολιάζουν πως μια ομάδα με τόσο καλή οικονομική θέση θα όφειλε να έχει επιδείξει δραστηριότητα στο μεταγραφικό παζάρι εντονότερη από όσο έδειξε η προσθήκη του Πετρ Τσεχ.

Ωστόσο σε αυτούς έσπευσε να απαντήσει ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Ιβάν Γκαζίδις, ο οποίος παράλληλα «ξενέρωσε» πολύ κόσμο (ενδεχομένως και τον Αρσέν Βενγκέρ) ξεκαθαρίζοντας πως τα πράγματα θα παραμείνουν περίπου ως έχουν.

«Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε κάθε τομέα της δραστηριότητάς μας, παραμένοντας όμως πιστοί στις αρχές μας σχετικά με την οικονομική μας αυτάρκεια, την επένδυση στις ακαδημίες μας, το στυλ παιχνιδιού μας και την αφοσίωση στους οπαδούς μας και τη θέση μας στην κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, τα έσοδα έφτασαν τα 470 εκατομμύρια ευρώ (σχεδόν 60 παραπάνω από την περασμένη σεζόν), ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ξεπερνούν τα 33 εκατ. ευρώ.

Σχόλια