Αθλητισμός

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική ο Σπανούλης (video)

Ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική μπάσκετ κλείνει απόψε.

Δακρυσμένος και με τρεμάμενη φωνή, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει από την επίσημη αγαπημένη, την οποία υπηρέτησε πιστά από τα 17 του χρόνια.

Ο εκ των αρχηγών της γαλανόλευκης δήλωσε περήφανος για όλα όσα έζησε στην πορεία του με το εθνόσημο, με το οποίο κρέμασε τρία μετάλλια γύρω από τον λαιμό του. Το Χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ ένα χρόνο μετά και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

"Θα σταματήσω από την Εθνική… Αγάπησα αυτή την ομάδα από τα 17 μου, ένας κύκλος κλείνει για μένα σήμερα. Προσέφερα αρκετά, μια καριέρα με το εθνόσημο γεμάτη με χαρές, διακρίσεις, λύπες, αποτυχίες.

Καταφέραμε με τα υπόλοιπα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε», είπε αρχικά ο Σπανούλης με δάκρυα στα μάτια και συμπλήρωσε:

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος διότι από 17 είμαι στις εθνικές, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα τώρα. Πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα άλλα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο και θα είμαστε μαζί τους. Το λέω ξανά, είμαι περήφανος, έδειξα προσήλωση στην Εθνική. Κρατάω όλες τις στιγμές, τις καλές και τις άσχημες. Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Όπως εγώ, έτσι και τα άλλα παιδιά θυσιάσαμε πολλά καλοκαιριά για να υπηρετήσουμε την ομάδα, ζήσαμε τεράστιες επιτυχίες. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν κι άλλες».

Όσο για το πότε αποφάσισε να βάλει… τέλος: «Το 'χα πάρει απόφαση από πριν. Με βαριά καρδιά, αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις πότε θα σταματήσεις. Δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθει πλέον το κορμί, διότι το προολυμπιακό θα γίνει λίγες μέρες αφότου τελειώσει η σεζόν. Δεν είναι εύκολο... Λυπάμαι που δεν μπήκαμε στα μετάλλια φέτος».

Σχόλια