default-image

Ήττα του Ολυμπιακού με 0-3 από την Μπάγερν

Αθλητισμός
Ήττα του Ολυμπιακού με 0-3 από την Μπάγερν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόβα του Μάρκο Σίλβα στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού με τον Σαλίνο στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Καμπιάσο και Κασάμι έγινε... πράξη στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Ο πορτογάλος τεχνικός -τελικά- αποφάσισε να παρατάξει τους ερυθρόλευκους με ένα πιο αμυντικό σχήμα με τρεις παίκτες χαφ με ξεκάθαρο ρόλο να βοηθήσουν ανασταλτικά.

Ο Σαλίνο πήρε θέση δίπλα στους Καμπιάσο και Κασάμι με τους Πειραιώτες να περιμένουν τους παίκτες της Μπάγερν στο μισό γήπεδο και να καλύπτουν χώρους. Μόνοι παίκτες των ερυθρολεύκων με επιθετικό ρόλο ήταν ο Τσόρι ο Πάρντο και ο Ιντέγε ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η τακτική αυτή δούλεψε για τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον αμυντικά. Οι γερμανοί είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά οι περιπτώσεις που έφτασαν κοντά στο γκολ ήταν λίγες. Η πίεση τους άρχισε να αυξάνεται σταδιακά με τον Ρομπέρτο και τον Ιντέγε να σώσουν τους ερυθρόλευκους στις δύο καλύτερες στιγμές που είχαν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Στο 26ο λεπτό ο Ιντέγε έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή της εστίας του Ολυμπιακού μετά από κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Στο 35ο λεπτό ο Πολωνός έκανε το σουτ μετά από σέντρα από τα αριστερά από τον Κόστα. Ο Ρομπέρτο έστω και με τα πόδια κατάφερε να διώξει.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ήταν λιγοστές οι περιπτώσεις που έφτασε στην εστία του Νόιερ. Στο 20ο λεπτό ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά, αλλά χωρίς δύναμη η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του γερμανού τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό. Υπεύθυνος για αυτό ο Μίλερ. Ο Γερμανός άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό με ένα σουτ από την δεξιά πλευρά στο οποίο η μπάλα πήρε τέτοια πορεία που ο Ρομπέρτο δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε γρήγορα να φρεσκάρει την ομάδα του. Έβαλε τους Ερνάνι και Φορτούνη, ενώ εκτός αγωνιστικού χώρου πέρασαν οι Τσόρι και Καμπιάσο.

Η επιλογή αυτή του Μαρκο Σίλβα έδωσε επιθετικό ρυθμό στον Ολυμπιακό, αλλά «άνοιξε» τις γραμμές του. Οι γερμανοί δεν ήταν τόσο πιεστικοί αλλά έφταναν με ευκολία μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν πιο εύκολα την μπάλα. Στο 83ο λεπτό ο Σαλίνο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς καθώς μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά δεν στόχευσε σωστά.

Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή όμως για τους ερυθρόλευκους. Λίγο η κούραση, λίγο η απογοήτευση των παικτών του Σίλβα και οι γερμανοί έφταναν εύκολα στην εστία του Ρομπέρτο. Αποτέλεσμα αυτού; Δύο γκολ! Στο 89ο λεπτό Γκέτσε διπλασίασε τα τέρματα των Βαυαρών, οι οποίοι με εύστοχο πέναλτι του Μίλερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μασουακού, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας, Καμπιάσο (60' Φορτούνης), Κασάμι, Σαλίνο, Ντομίνγκες (60' Ερνάνι), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγε.

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλάμπα, Αλκάνταρα, Κόστα, Αλόνσο (76' Κίμιχ), Βιντάλ (78' Γκέτσε), Λεβαντόφσκι (59' Κομάν), Μίλερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News