default-image

Χορταστικό ξεκίνημα, συνέχεια με υποσχέσεις

Ποδόσφαιρο
Χορταστικό ξεκίνημα, συνέχεια με υποσχέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο… πιάτο των ομίλων του Champions League ήταν χορταστικό καθώς περιείχε όλα όσα χρειάζονταν.

Είχε εκπλήξεις, γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά κυρίως είχε λάμψη πολλών αστέρων που άφησαν υποσχέσεις για ένα σπουδαίο και άκρως συναρπαστικό ποδοσφαιρικό χειμώνα, γεμάτο Champions League.

Σήμερα σειρά παίρνουν οι υπόλοιποι τέσσερις όμιλοι που περιλαμβάνουν ελληνικό ενδιαφέρον και όχι μόνο.

Αναμφίβολα, το παιχνίδι που συγκεντρώνει τα βλέμματα, είναι αυτό που θα διεξαχθεί στην αιώνια πόλη και το «Ολυμπιακό Στάδιο» της Ρώμης, με τις μνήμες για τους Καταλανούς να είναι ευχάριστες, αφού εκεί κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης το 2009.

Η Ρόμα φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα, ενώ ο Λουίς Ενρίκε επιστρέφει ως αντίπαλος των «τζιαλορόσι» μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από τον πάγκο της ομάδας. Εξαιρετικής σημασίας παιχνίδι για τον Λίο Μέσσι το αποψινό, αφού ο Αργεντινός στην αιώνια πόλη θα γίνει ο ίδιος... «αιώνιος» και παντοτινός. Το ζήτημα είναι αν ο άσος των «μπλαουγκράνα» θα φύγει νικητής από το «Ολίμπικο» στην 100η συμμετοχή του στο Champions League.

Στο έτερο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχεται τη Μπάτε, θέλοντας να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

Εκτός από το σπουδαίο ματς του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν Μονάχου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο 6ος όμιλος περιλαμβάνει την αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αυτό θα είναι το 168ο παιχνίδι για τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων» στο Champions League, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Άλεξ Φέργκιουσον.

Στον 7ο όμιλο τώρα, η Τσέλσι που δεν έχει σταυρώσει νίκη φέτος πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα μετά το 1986, θα προσπαθήσει απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να ξορκίσει το κακό και να ισορροπήσει το άσχημο ξεκίνημα στην Premier League. Την ίδια ώρα η Ντιναμό Κιέβου στην επιστροφή της στο κλαμπ των «αστεριών» μετά το 2012, υποδέχεται στο «Ολιμπίνσκι» την Πόρτο, με τις δύο ομάδες να αναζητούν ένα καλό ποδαρικό.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει πάντως και o εξαιρετικά ρευστός 8ος όμιλος. Η Βαλένθια φιλοξενεί τη Ζενίτ, ενώ στο άλλο παιχνίδι, η Γάνδη υποδέχεται τη Λιόν, με τους Γάλλους να επιστρέφουν ξανά στους ομίλους μετά από τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

5ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Ρόμα – Μπαρτσελόνα (21.45, ΟΤΕ Sport 4)

Λεβερκούζεν – Μπάτε (21.45)

Η επόμενη αγωνιστική

Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν

Μπάτε Ρόμα

6ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου (21.45, OTE Sport 2, ΕΡΤ1)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άρσεναλ (21.45, OTE Sport 5)

Η επόμενη αγωνιστική (29/09)

Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Άρσεναλ – Ολυμπιακός

7ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Τσέλσι – Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.45, ΟΤΕ Sport 7)

Ντιναμό Κιέβου – Πόρτο (21.45, ΟΤΕ Sport 8)

Η επόμενη αγωνιστική (29/09)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ντιναμό Κιέβου

Πόρτο – Τσέλσι

8ος Όμιλος

1η αγωνιστική

Βαλέθνια – Ζενίτ (21.45, OTE Sport 6)

Γάνδη – Λιόν (21.45)

Η επόμενη αγωνιστική

Λιόν – Βαλένθια

Ζενίτ – Γάνδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News