default-image

Γκουαρντιόλα: Πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Γκουαρντιόλα: Πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπολογίζει πολύ στον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα της Τετάρτης στο "Γ. Καραϊσκάκης" και αυτό φάνηκε στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ισπανού τεχνικού. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους "ερυθρόλευκους", στάθηκε στην ποιότητα που έχουν οι Τσόρι και Καμπιάσο ενώ εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος.

Η συνέντευξη Τύπου είχε και πολιτική χροιά με τον Ισπανό τεχνικό να απαντάει σε σχετική ερώτηση για τους πρόσφυγες και την πρωτοβουλία που έχει πάρει η Μπάγερν Μονάχου.

Με ποιον στόχο ήρθατε στην Ελλάδα και ποιος είναι ο στόχος της υπόλοιπης σεζόν; "Ο στόχος να κοντρολάρουμε το παιχνίδι, να παίξουμε από το πρώτο έως το τελευταίο παιχνίδι δυνατά. Όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό".

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία έξι παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει κερδίσει. Πόσο ισχυρή είναι η ελληνική ομάδα; "Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Και με τον Βαλβέρδε, και με τον Μίτσελ έχει κερδίσει τα πρωταθλήματα. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει κερδίσει. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη είναι πολύ δυνατές".

Τι γνωρίζετε για τον Ολυμπιακό, για την ομάδα, για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα; Και επίσης να σας πάμε μερικά χρόνια πίσω. Ισχύει ότι το καλοκαίρι του 2001 σας ήθελε ο Ολυμπιακός; Μια χρονιά που τελικά απέκτησε τον Καρεμπέ. "Δεν θυμάμαι το 2001, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμή, έχω μελετήσει τον αντίπαλό μας. Έχει ποιότητα, έχει τους Τσόρι και Καμπιάσο. Ο Καμπιάσο είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, από τους καλύτερους μέσους της Ευρώπης τα δέκα τελευταία χρόνια.

Επίσης έχει καλή άμυνα και είναι λογικό γιατί στον πάγκο έχει έναν πολύ καλό Πορτογάλο προπονητή. Στα τελευταία έξι παιχνίδια στην έδρα του έχει κερδίσει και αυτό δείχνει πολλά. Επίσης, το σύστημά του είναι 4-2-3-1. Την έχω μελετήσει καλά την ομάδα".

Τρίτη σεζόν που είστε στην Μπάγερν, ήρθε η ώρα να πάρετε τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ; "Δεν ξέρω. Την πρώτη χρονιά παίξαμε καλά και φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό. Την δεύτερη σεζόν τα ίδια. Φτάσαμε ημιτελικό και παίξαμε με Μπαρτσελόνα. Την τρίτη χρονιά θα δοκιμάσουμε. Όπως σας είπα πριν, παίζουν κι άλλες πολύ καλές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, να περάσουμε τη φάση των ομίλων και μετά θα δείξει".

 Είπατε ότι ο Κόστα προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο Μόναχο. Μπορείτε να πείτε το ίδιο και για τον Βιντάλ; "Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιντάλ. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Κόστα ήρθε από την αρχή της σεζόν, ο Βιντάλ πιο μετά. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες η απόδοσή τους. Όπως για παράδειγμα από τους συμπαίκτες τους. Είμαι ευχαριστημένος από τον Βιντάλ και μην ξεχνάτε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν".

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ δεν γνωστοποιεί την ενδεκάδα. Εσείς μπορείτε να μας πείτε αν θα παίξει ο Γκέτζε από την αρχή; "Δεν έχω την ποιότητα του Γιόακιμ Λεβ. Δεν είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του Γκέτζε. Είχε κάποια μικροπροβλήματα τελευταία, πάντως είμαι σίγουρος ότι αν παίξει, θα παίξει καλά".

Συμφωνείτε ότι ένα μεγάλο κλαμπ δεν γίνεται μόνο από τα αποτελέσματα; Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την κίνηση της Μπάγερν για το θέμα των προσφύγων, όχι μόνο για το κέντρο υποδοχής που δημιούργησε, αλλά και για την παρουσία ορισμένων στο γήπεδό σας. "Σίγουρα, φυσικά... Πρέπει να πω ότι και η στάση της κ. Μέρκελ έδειξε το πόσο ανοικτή είναι η Γερμανία. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες στην Γερμανία, και στο Μόναχο, και στην Ντόρτμουντ, και στο γήπεδο της Σάλκε. Δεν υπάρχει απλή λύση, Πιστεύω ότι με τη στάση της κ. Μέρκελ γίνεται το πρώτο βήμα.

Ως Καταλανός που είμαι νοιώθω περήφανος που ζω στην Γερμανία. Κι εμείς οι Καταλανοί ήμασταν πρόσφυγες και μας είχαν υποδεχθεί στην Γαλλία και σε άλλες χώρες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News