Αθλητισμός

"Θέλουμε τον ΟΦΗ πρωταγωνιστή"

Ο ΟΦΗ της νέας εποχής μπαίνει σε λίγες μέρες στη «μάχη» της αναγέννησης του, μέσα από τις… στάχτες του. Από τη Γ' Εθνική θα εκκινήσει την προσπάθεια αναδόμησης και για αυτή μίλησαν χθες στην ΚΡΗΤΗ TV και τον Στέλιο Μαλτεζάκη, ο πρόεδρος Αντύπας Σηφάκης, ο γενικός αρχηγός, Γιάννης Πολεμαρχάκης και ο προπονητής Μουράτ Σεροπιάν.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σηφάκης ανέφερε για το εγχείρημα που μετράει ήδη δύο μήνες: «Ξεκινήσαμε πριν από δύο μήνες και αναλάβαμε την ευθύνη του ιστορικού αυτού σωματείου, διαβλέποντας ότι αν δεν το κάναμε η μοίρα του ΟΦΗ θα ήταν άσχημη. Δε θέλω να πω, ότι είμαστε σωτήρες, αλλά ότι πήραμε την κατάλληλη απόφαση, τη στιγμή που έπρεπε. Θέλουμε ο ΟΦΗ να ορθώσει το ανάστημα του και πάλι, με υγιείς βάσεις. Εμείς έχουμε κάνει αυτό που πρέπει, οργανώνοντας τα ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση. Για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήταν δύσκολο, δεν περιμέναμε το ΒΑΚ σε τέτοια χάλια. Μας συγκίνησε φυσικά και η βοήθεια των εθελοντών. Επίσης, απαραίτητες ήταν οι παρεμβάσεις και στο κεντρικό γήπεδο. Έχουμε κάνει επαφές με την Περιφέρεια, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας. Σε ότι αφορά την στελέχωση του ρόστερ, με την ηγετική παρουσία του κ. Πολεμαρχάκη και την σύμφωνη γνώμη του προπονητή, κρατήσαμε τους παίκτες που ήθελαν να μείνουν και ενισχύσαμε την ομάδα. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό επιτύχαμε. Στο δρόμο μας είχαμε πολλά εμπόδια, όπως το κλείσιμο των τραπεζών και άλλα προβλήματα, για τα οποία δεν είχαμε ευθύνη. Όλοι έχουμε σταθεί δίπλα στο σωματείο, χωρίς ίδιον όφελος. Δεν κοιτάμε να βγάλουμε λεφτά από το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Πολεμαρχάκης πρόσθεσε από την πλευρά του: «Ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι με τη συνεργασία του προπονητή. Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, είχα την εμπιστοσύνη από το Δ.Σ. και προσπάθησα για το καλύτερο. Είναι μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και έχουμε αποκτήσει πολύ καλούς παίκτες. Για την Γ' Εθνική ξεκινάμε από το μηδέν και έχουν διαθέσει πολλά χρήματα, περίπου 550 χιλιάδες ευρώ, για το τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές. Επίσης έχουν δοθεί πολλά χρήματα για τα γήπεδα, που ήταν σε άσχημη κατάσταση».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του ΟΦΗ, ο Μουράτ Σεροπιάν επισήμανε: «Το πώς θα παρουσιάζεται ο ΟΦΗ έχει να κάνει με τη φιλοσοφία που είχε από πριν. Δεν μπορείς να πεις, ότι θα είναι μια ομάδα που δε θα έχει επιθετικότητα. Δε μπορείς στο Γεντί κουλέ να μην είσαι επιθετικός, με την ώθηση του κόσμου και την ατμόσφαιρα. Θα έρθει και το γκολ, που θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ποδοσφαίρου μίλησε για τα… περί μπάτζετ: «Τα περί 600 χιλιάδων ευρώ ειπώθηκαν και ισχύουν. Είπαμε ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί από την ομάδα των επιχειρηματιών. Θα πρέπει όμως να πω, ότι το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ' Εθνική το πήραμε πριν από λίγες μέρες, με πολύ αγώνα και προσπάθεια από τον κ. Φωτάκη. Η εκκαθάριση της ΠΑΕ με τρίμηνη διάρκεια ξεκινά αύριο ουσιαστικά. Αν είχαμε ήδη κάνει συμφωνητικό, που θα βασιζόταν; Είπαμε ποτέ, ότι δεν βάζουμε μια δραχμή, αν δεν υπογραφεί το συμφωνητικό;».

Τα μέλη της διοίκησης αναφέρθηκαν στα κίνητρα συμμετοχής τους.

«Από μικρό παιδί είμαι ΟΦΗ και αγαπώ αυτή την ομάδα. Οι εννέα είμαστε όλοι φίλοι και έχουμε αγάπη για το σωματείο. Υπάρχει όραμα, να κάνουμε την ομάδα όπως ήταν. Και θέλω να πω, ότι τα χρήματα που θα μείνουν στο τέλος, θα μπουν στο ταμείο του Ερασιτέχνη», ανέφερε ο κ. Πολεμαρχάκης, ενώ ο κ. Σηφάκης πρόσθεσε: «Εννέα επιχειρηματίες που μιλάμε την ίδια γλώσσα, αποφασίσαμε να κινηθούμε για την αναγέννηση του ΟΦΗ. Έχουμε κάνει κοινές συνεδριάσεις με τον Ερασιτέχνη, ενώ στα δικά μας συμβούλια, συμμετέχει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο κ. Δανδάλης. Μια διαφοροποίηση ήταν το θέμα των ακαδημιών. Είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Παπαδόπουλο, ώστε η ακαδημία του Λίντο να μετατραπεί σε ΟΦΗ. Όλα θα ήταν ΟΦΗ, οι πινακίδες, τα χρώματα, τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι για τις υπογραφές, όμως παρενέβησαν κάποιοι παράγοντες και τα πράγματα άλλαξαν πορεία».

Ο Μουράτ Σεροπιάν στάθηκε σε επιμέρους αγωνιστικά θέματα.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Αν έρθει ο κόσμος κοντά μας, θα είναι πραγματικό… καμίνι. Δύσκολα θα γλιτώσει κάποιος αντίπαλος. Από κει και πέρα, θεωρώ σημαντικό παράγοντα την διάρκεια, γιατί δουλεύουμε σε διαφορετικά πρότυπα. Μέσα από την προσπάθεια μας, θα είμαστε όλο και καλύτεροι όσο περνάει ο χρόνος. Απομένει να αρχίσουν οι αγώνες και ανυπομονούμε για αυτό. Προσωπικά σέβομαι όλες τις ομάδες, δε θέλω να ονοματίσω κάποια. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο ΟΦΗ είναι το φαβορί. Όλα εξαρτώνται από μας», τόνισε χαρακτηριστικά και μίλησε ακόμη για τα πλαστικά γήπεδα: «Τα πλαστικά γήπεδα είναι ένα πρόβλημα. Τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν πέρυσι στην Football League σε γήπεδα με φυσικό χόρτο. Έχουμε προγραμματίσει προπονήσεις σε πλαστικό γήπεδο, ώστε να υπάρχει προσαρμογή. Από κει και πέρα, όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες και πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Αν έχουμε το σωστό αγωνιστικό πρόσωπο, όλα θα εξαρτώνται από μας».

Σχόλια