Αθλητισμός

Θα υπάρξουν νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο που έχει προκύψει και αφορά τη FIFA, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Μιλώντας από τη Ζυρίχη στην οποία βρέθηκε προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της στην Ελβετία, τόνισε πως «ξέχωρα από το ισχύον κατηγορητήριο, η έρευνά μας διευρύνεται από τον Μάιο. Το περιθώριο της έρευνάς μας δεν έχει όρια και ακολουθεί τα στοιχεία εκεί που την οδηγούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κατηγορίες κατά μεμονωμένων ατόμων και ομάδων ανθρώπων».

Στο μεταξύ, ο Ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Λάουμπερ, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ αποκάλυψε ότι έχουν κατασχεθεί ιδιοκτησίες και στοιχεία κατά τη διαδικασία έρευνας στη δυτική Ελβετία.

«Οι επενδύσεις σε ακίνητα πραγματοποιούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοποί για ξέπλυμα χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Συνολικά 121 διαφορετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν καταγραφεί ως ύποπτοι από μία ελβετική μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών».

Σχόλια