Αθλητισμός

Αδυνατεί να παίξει στην Α2 ο Πανιώνιος

Άλλο ένα ιστορικό σωματείο του μπάσκετ… κατρακυλά κατηγορίες καθώς ο Πανιώνιος δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στην Α2 κατηγορία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ίσως να μην μπορέσει να παίξει ούτε στη Β' Εθνική.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου! Σαν μην έφτανε η πίκρα για τον υποβιβασμό στην Α2, οι «κυανέρυθροι» γνωστοποίησαν τη Δευτέρα (14/9) στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πως αδυνατούν να συμμετάσχουν ακόμα και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία!

Από 'κει και πέρα, ο Ερασιτέχνης έχει συγκροτήσει μία «Επιτροπή Σωτηρίας», προκειμένου να κάνει τα αδύνατα… δυνατά και έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης να συμμετάσχει τη νέα σεζόν στη Β' Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα λόγια του Μαΐου δεν έγιναν πράξεις έως την 14η του Σεπτέμβρη και ως εκ τούτου, μπροστά στον κίνδυνο να εξαφανιστεί ο Πανιώνιος από τον μπασκετικό χάρτη, ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία συγκρότησης Επιτροπής Σωτηρίας, με σκοπό η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Οι δεσμεύσεις του Χάρη Σταμούλη, σύμφωνα με τις οποίες η ΚΑΕ Πανιώνιος θα ήταν σε θέση να μετάσχει -δίχως προβλήματα- στην Α2 Ανδρών, δεν έγιναν πραγματικότητα, η προθεσμία για την κατάθεση της φακέλου συμμετοχής στην Α2 παρήλθε και μολονότι η ΕΕΑ έδωσε παράταση (έως την ερχόμενη Πέμπτη 17/9), δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη που να επιτρέπει την αισιοδοξία πως έστω και αργά, θα βρεθεί βιώσιμη λύση.

Για αυτό και ο Πανιώνιος ΑΣ προχώρησε άμεσα σε συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας που έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη συμμετοχή της ομάδας στη Β' Εθνική, διότι ουδείς σώφρων άνθρωπος θα δεχόταν να αναλάβει την ΚΑΕ, με τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα και το άδειο ρόστερ.

Σε σημερινή επικοινωνία με τον κ. Σταμούλη, ο τελευταίος δήλωσε για πρώτη φορά πως η ΚΑΕ αδυνατεί να διατηρήσει την ομάδα στην Α2 κατηγορία και αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης».

Σχόλια