default-image

Με Μπουονανότε 3-1 η ΑΕΚ τα Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Με Μπουονανότε 3-1 η ΑΕΚ τα Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα βασικού στην ΑΕΚ και με δικά του γκολ την οδήγησε στη νίκη 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, που προηγήθηκε και τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες.

Ο 27χρονος βραχύσωμος μέσος από την Αργεντινή ήρθε στην ΑΕΚ για να της δώσει την ώθηση στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού και στον πρώτο αγώνα που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, κατάφερε να βγάλει την `Ενωση από τη δύσκολη θέση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρα την κατοχή, αλλά δυσκολευόταν αρκετά στη δημιουργία φάσεων. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ και με τον ΑΚόστα στο 20' με μακρινό σουτ, έκανε το 1-0 για να πάρει το προβάδισμα και να βάλει δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους».

Στα δύσκολα όμως, η ΑΕΚ θέλει τους μεγάλους παίκτες για να μπορέσουν να λύσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Μπουονανότε, έδειξε ξεκάθαρα πως μπορεί να πάρει αυτό το ρόλο. Στο 35' χόρεψε την άμυνα του ΠΑΣ και κέρδισε το πέναλτι για να το εκτελέσει εύστοχα κάνοντας το 1-1.

Η πραγματική μαγεία όμως, ήρθε στο 44' όταν με επική ντρίπλα και πλασέ έκανε το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στην Ένωση και οδηγώντας την προς τη νίκη.

Στην επανάληψη με τον Κρισάντους να χάνει τα… άχαστα και να είναι ο αδύναμος κρίκος της ΑΕΚ, ο ΠΑΣ πήρε μέτρα και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην ισοφάριση.

Όλα όμως, άλλαξαν με την αποβολή του Μιχαήλ στο 74' για φάουλ στον Βάργκας. Στο 81' αποβλήθηκε και ο Τζημόπουλος για σκληρό φάουλ στον Μάνταλο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Στο 87' ο Βάργκας με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα στο πρωτάθλημα, καθάρισε το παιχνίδι για την Ένωση για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1.

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (78' Μάνταλος), Μπουονανότε (63' Βάργκας), Κρισάντους (57' Αραβίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81' Κοζορώνης) , Ίλιτς (46' Γιάκος), Μανιάς (67' Φερφελής).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News