default-image

Σαν σε προπόνηση στον τελικό ο Τζόκοβιτς

Σπορ
Σαν σε προπόνηση στον τελικό ο Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο ημιτελικό US Open δεν θύμισε το παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Μάριν Τσίλιτς.

Ο Νόλε ήταν συγκεντρωμένος, δεν επέτρεψε το παραμικρό «δώρο» και έχοντας απέναντί του έναν τραγικό Κροάτη (πραγματικά ήταν «εξαφανισμένος»), πέρασε ένα πανεύκολο βράδυ, επικρατώντας 3-0 σετ (6-0, 6-1, 6-2), ύστερα από μια ώρα και 28 λεπτά.

Αυτή ήταν η 14η νίκη του Νόλε κόντρα στον περσινό κάτοχο του αμερικανικού major (μόνο ως τέτοιος δεν έπαιξε απόψε), σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Τώρα να κάνεις κριτική για το παιχνίδι δεν χρειάζεται... Το σκορ σε κάθε σετ αποδεικνύει πλήρως της κατάστασης που βρέθηκαν οι δύο τενίστες. Ενδεικτικό είναι πως ο Τσίλιτς (ελαφρυντικό πως τις προηγούμενες ώρες είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο) είχε μόλις 22% στο δεύτερο σερβίς του, ενώ υπέπεσε σε 37 αβίαστα λάθη έναντι 13.

Ο Σέρβος, λοιπόν, πέρασε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα διεκδικήσει τον 10ο grand slam τίτλο του και 2ο στη Νέα Υόρκη μετά το 2011. Μέσα στο 2015 έχει σηκώσει το Αυστραλιανό, έχει ηττηθεί στον τελικό του Roland Garros, έχει πάρει το Wimbledon και διεκδικεί το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο. Αντίπαλός του θα 'ναι ο νικητής του ελβετικού εμφυλίου που ξεκινά σε λίγη ώρα ανάμεσα σε Ρότζερ Φέντερερ και Σταν Βαβρίνκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News