Αθλητισμός

Έφτασε στη Λιλ η Εθνική μπάσκετ

Στη Λιλ βρίσκεται η Εθνική ομάδα εδώ και λίγες ώρες. Η ελληνική ομάδα είχε την πολυτέλεια να πετάξει με τσάρτερ χορηγού εταιρείας για την πόλη του γαλλικού Βορρά το πρωί (11:00 τοπική ώρα) σε αντίθεση με τις άλλες αποστολές που αναχώρησαν στις 2:00 τα ξημερώματα από το Ζάγκρεμπ με το τσάρτερ της διοργάνωσης.

Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν δίπλα στις οικογένειές τους, που ταξίδευαν μαζί τους. Ο Νικ Καλάθης φρόντισε για περαιτέρω χαλάρωση ταξιδεύοντας με το μαξιλάρι του, ενώ ο Κώστας Κουφός αν και αμερικανοθρεμμένος, έπαιζε με το κομπολόι του.

Ο Νίκος Ζήσης, από την πλευρά του, είχε αναλάβει να κρατά απασχολημένα όλα τα πιτσιρίκια παίζοντας πάσες με τον μεγάλο γιο του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τα δικά του παιδιά, όπως κι εκείνα του Στράτου Περπέρογλου. Βοηθός του ο Νικ Καλάθης, που κάλυπτε την απουσία του δικού του γιου βοηθώντας στο παιχνίδι που απασχολούσε τα μικρά από την κουραστική αναμονή του αεροδρομίου.

Ο Kill Bill και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχαν την τιμητική τους, καθώς αρκετοί Κροάτες, στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, αλλά και Γάλλοι σε αυτό της Λιλ τους αναγνώρισαν και ζητούσαν αυτόγραφα και φωτογραφίες.

Η ελληνική ομάδα με το που προσγειώθηκε στη Λιλ αναχώρησε για το ξενοδοχείο της, για λίγες ώρες ξεκούρασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση στις 21:45 (ώρα Ελλάδας) στο «Πιέρ Μορουά», έδρα της ποδοσφαιρικής Λιλ, που κανονικά χωρά 50.000 θεατές, αλλά για τις ανάγκες του Ευρωμπάσκετ η χωρητικότητά του έχει περιοριστεί στις 27.000.

Σχόλια