default-image

Έξι από τους καλύτερους έντεκα βρέθηκαν στην Ελλάδα

Ποδόσφαιρο
Έξι από τους καλύτερους έντεκα βρέθηκαν στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κορυφαία ενδεκάδα προπονητών του φετινού Europa League δημιούργησε η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται έξι προπονητές που έχουν περάσει από ελληνικές ομάδες.

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων του Europa League η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έφτιαξε μία άκρως ιδιαίτερη λίστα, καθώς λαμβάνοντας υπόψη την ποδοσφαιρική καριέρα των 48 τεχνικών που παίρνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση συνέθεσε την κορυφαία 11άδα.

Το εντυπωσιακό είναι από τα 11 ονόματα προπονητών τα 6 είναι απολύτως οικεία στο ελληνικό φίλαθλο κοινό καθώς είτε βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα είτε έχουν εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν!

Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα ως τεχνικός του ΠΑΟΚ ο Ίγκορ Τούντορ (παίκτης της Γιουβέντους από το 1998 μέχρι το 2007) ενώ στο παρελθόν έχουν βρεθεί στα μέρη μας οι Πάουλο Σόουζα (έπαιξε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2000-01), Ρικάρντο Σα Πίντο (κάθησε στον πάγκο του ΟΦΗ το 2013-14 και σε αυτόν του Ατρομήτου την περασμένη σεζόν) και οι Ερνέστο Βαλβέρδε, Μίτσελ και Τιμούρ Κετσμπάγια, με τους τρεις τελευταίους να έχουν κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στο βιογραφικό του τα περάσματά του ως παίκτης από Εσπανιόλ, Μπαρτσελόνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα, ο Μίτσελ φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για 14 ολόκληρα χρόνια (1982-1996) ενώ ο Κετσμπάγια αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Premier League με τη Νιούκαστλ και στο παρελθόν είχε βρεθεί στα ελληνικά γήπεδα ως παίκτης με τη φανέλα της ΑΕΚ (1994-97).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News