Αθλητισμός

Δεν πέρασε η συμφωνία ΟΦΗ-Ερασιτέχνη

Η συμφωνία μεταξύ ερασιτέχνη ΟΦΗ και «Ομίλου» -όπως αναφέρεται στο υποβληθέν συμφωνητικό η κίνηση των επιχειρηματιών- γνώρισε αντιδράσεις στη χθεσινή σύσκεψη των δύο μερών, καθώς προέκυψαν αρκετά νομικά εμπόδια, αλλά και ουσιαστικής υφής ζητήματα που εμπεριέχονται για το συμφέρον του ιδίου του ΟΦΗ και η συνέχεια θα δοθεί πιθανότητα σήμερα μετά το παιγνίδι με τον Ποσειδώνα.

Το έγγραφο της συμφωνίας επιστράφηκε ως μη αποδεκτό και ζητήθηκε από τα παριστάμενα μέλη του ερασιτέχνη, αφού εντοπίσθηκαν οι διαφωνίες, να συνταχθεί από πλευράς «Ομίλου», ένα άλλο συμφωνητικό που θα είναι κοινά αποδεκτό. Υπήρξαν μάλιστα και μέλη που αντέδρασαν με οξεία επιχειρηματολογία, ενώ μπήκε και πρόταση πως θα πρέπει να περάσει μέσα από γενική συνέλευση. Αυτό κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, όπου αντικειμενικά καταφάνηκε ότι μερικά από τα βασικά που ζητούσε ο «Όμιλος» δεν ήταν συμβατά με τη νομοθεσία και για περιπτώσεις που αφορούν την τωρινή λειτουργία, αλλά και εν όψει της πιθανής ανόδου της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία και την μετατροπή της σε ΠΑΕ, όπου οι επιχειρηματίες ζητούσαν 7,5% προνομιακών μετοχών για καθένα από το εννέα μέλη, με διάφορους όρους!

Η συζήτηση περιστράφηκε διεξοδικά σε όλα τα αιτούμενα και για την ουσία των δεσμεύσεων αλλά και για τις νομικές αντιφάσεις. Ο χρόνος κυλάει, το πρωτάθλημα κάνει σέντρα στις 27 του μήνα και όλοι θέλουν να λήξει αυτή η υπόθεση που υπάρχει στη λίστα των καθυστερήσεων. Εν τω μεταξύ, θα μελετηθεί το αίτημα της επιτροπής υποδομών για την παραχώρηση γηπέδου στο ΒΑΚ για τις μικρές ηλικίες, αφού στο θέμα του κεντρικού γηπέδου, δεν δόθηκε πράσινο φως.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, πάντως, επισημαίνεται ότι η συμφωνία είναι κοντά και είναι θέμα ημερών να πέσουν οι υπογραφές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαίρου (ομάδα επιχειρηματιών), που θα αποτυπώνει και νομικά την σχέση των δυο πλευρών, τις υποχρεώσεις, αρμοδιότητες και ευθύνες της κάθε πλευράς, για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στην κοινή συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη (8/9) στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, αναδείχθηκε ταύτιση απόψεων στα βασικά σημεία του συμφωνητικού, που θα υπογράψουν οι δυο πλευρές τις επόμενες ημέρες».

«Καθυστερήσαμε λίγο να έρθουμε σε μια συμφωνία, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα μια συμφωνία. Ολα ήταν στον αέρα και εμείς θέλαμε να γίνει με το γράμμα του νόμου» ανέφερε ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦ Η Αντύπας Σηφάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, τόνισε ότι «κάνω έκκληση στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ να είναι συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας»

Εκ μέρους της ομάδας των επιχειρηματιών, ο Κώστας Αρχοντάκης χαρακτήρισε την συνάντηση οφέλιμη και όπως είπε «αναδείχθηκαν θετικά πράγματα. Το συμφωνητικό που θα υπογραφεί αφορά μόνο την φετινή περίοδο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ομάδα μας του χρόνου θα γίνει ξανά ΠΑΕ και τότε θα το ξαναδούμε. Στόχος είναι να βοηθηθεί και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ μέσα απο την προσπάθεια που κάνουμε σαν ομάδα επιχειρηματιών στον ΟΦΗ».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, τόνισε ότι «στα 15 χρόνια που είμαι στον ΟΦΗ, η παρουσία της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ για να συνεδριάσουμε, δεν έχει ξαναγίνει και δείχνει το καλό πνεύμα συνεργασίας, που υπάρχει. Σαν Ερασιτέχνης ΟΦΗ, αλλα και εγώ προσωπικά, απο την πρώτη στιγμή στηρίξαμε την διοικούσα επιτροπή και θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, για το καλό του ΟΦΗ».

Σχόλια