Αθλητισμός

Στους υποψήφιους για την Εθνική ξανά ο Μάγκατ

Ο Φέλιξ Μάγκατ επανέρχεται στο προσκήνιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

Η πρόθεση της ΕΠΟ είναι ο νέος προπονητής να έχει «κλείσει» το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να πιάσει δουλειά για τα δύο τελευταία ματς με Β. Ιρλανδία και Ουγγαρία, αλλά και να ξεκινήσει το χτίσιμο της Εθνικής εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Νέο όνομα στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών είναι αυτό του Φέλιξ Μάγκατ, μία περίπτωση που είχε εξεταστεί και την περίοδο που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έψαχνε τον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος. Ο Γερμανός προπονητής είναι ελεύθερος στην αγορά από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν και έλυσε τη συνεργασία του με τη Φούλαμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ετήσιο συμβόλαιο του Μάγκατ κυμαίνεται από 600.000 έως 700.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι το... ταβάνι της ομοσπονδίας για το ετήσιο συμβόλαιο του νέου προπονητή είναι τα 500.000 ευρώ, ωστόσο σε μία διαπραγμάτευση λίγο πάνω η μία πλευρά, λίγο κάτω η άλλη, μπορεί να μειωθούν οι αποστάσεις στο οικονομικό. Και βέβαια να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, δέλεαρ θα αποτελέσει το πριμ που θα φτάσει τις 500.000 ευρώ.

Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει συζητήσει με πέντε περιπτώσεις ξένων τεχνικών από τη γερμανική και την ιταλική αγορά χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει συγκεκριμένα ονόματα. Πάντως, η περίπτωση του Φέλιξ Μάγκατ που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ, αρέσει στα στελέχη της ομοσπονδίας και δεν αποκλείεται να προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση.

Σχόλια