default-image

Δέδας: «Είμαι Έλληνας, αλλά ομάδα μου η Σλοβενία»

Μπάσκετ
Δέδας: «Είμαι Έλληνας, αλλά ομάδα μου η Σλοβενία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στέφανος Δέδας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται απέναντι στην Εθνική μας ομάδα ως αντίπαλος καθώς είναι βοηθός του Γιούρι Ζντοβτς στην Εθνική Σλοβενίας.

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ και του ΑΓΟΡ θα είναι και σήμερα αντίπαλος της Εθνικής μας στο ματς που ξεκινά στις 4μ.μ. στο «Αρένα Ζάγκρεμπ».

Όπως δήλωσε ο ίδιος τα συναισθήματά του είναι μοιρασμένα. «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες που έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, αλλά η ομάδα μου σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι η Σλοβενία και είμαι αφοσιωμένος στην προσπάθειά της», δήλωσε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ζντοβτς.

«Συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια με τον Γιούρε. Ήμασταν μαζί στη Ρωσία και στην Τουρκία, ενώ πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τη Σλοβενία ήταν το 2009», πρόσθεσε.

Όσο για τη βοήθεια των Σλοβένων στην εθνική τους ομάδα, είπε: «Λατρεύω τη Σλοβενία και τον τρόπο που ο λαός αγαπά το μπάσκετ και την εθνική του ομάδα. Πάντα με εκπλήσσει ο τρόπος που αγκαλιάζουν την ομάδα. Ήρθαν να συμπαρασταθούν στην ομάδα και φέτος μαζικά, παρά τις πολλές μας απουσίες. Δυστυχώς ο αγώνας είναι στις 15:00 (τοπική ώρα) και δε θα μπορέσει να έρθει πολύς κόσμος. Είναι ανόητο να παίζει τόσο νωρίς η Σλοβενία, από τη στιγμή που μπορεί να έρθει τόσος κόσμος στο γήπεδο», ανέφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News