default-image

Στη Ζαλγκίρις ο Βουγιούκας

Μπάσκετ
Στη Ζαλγκίρις ο Βουγιούκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Ζαλγκίρις θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ίαν Βουγιούκας καθώς ανακοινώθηκε από τους Κροάτες.

Μετά την περσινή... περιπετειώδη σεζόν που μοιράστηκε σε Γαλατάσαραϊ και Ουλμ, ο Ίαν Βουγιούκας θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ζάλγκιρις Κάουνας, όπου θα βρει τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και νυν ασίσταντ κόουτς των Λιθουανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Ο Βουγιούκας συμμετείχε το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις της Κηφισιάς ενώ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Ζάλγκιρις.

"Το να είσαι μέλος ενός μπασκετικού κλαμπ όπως η Ζάλγκιρις συνιστά τεράστια τιμή. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές ομάδες στην Ευρώπη! Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε κι ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Ξέρω πολύ καλά τον προπονητή της Ζάλγκιρις Κάουνας. Μίλησα πολλές φορές με τον κόουτς Γκιντάρας Κραπικας αλλά και με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίον ήμασταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Ξέρω επίσης τον Μαρτίνας Πότσιους και τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις, αφού έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι" εξήγησε στις πρώτες του δηλώσεις ο 30χρονος σέντερ.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν: "Ξεκίνησα τη χρονιά στη Γαλατάσαραϊ. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενα. Ειδικά, στο οικονομικό κομμάτι. Συνέχισα στην Ουλμ, εκεί όπου είχα την ευκαιρία να χαρώ ξανά το μπάσκετ και να δείξω τι μπορώ να κάνω". Παρεμπιπτόντως, ο Βουγιούκας είχε  13.1 πόντους και 3.6 ριμπάουντ στην Bundesliga.

O Έλληνας σέντερ μίλησε για τους στόχους του με τη Ζάλγκιρις. "Πλέον είμαι έτοιμος να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο πιο υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και στην Euroleague. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα σε αυτή διοργάνωση. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι η ομάδα διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες στη διοργάνωση. Όταν ερχόμουν στο Κάουνας, οι αντίπαλοι είχαν πολύ δύσκολο έργο!".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News