default-image

Σεροπιάν: «Να ανταπεξέλθουμε στην πίεση»

Ποδόσφαιρο
Σεροπιάν: «Να ανταπεξέλθουμε στην πίεση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Ράδιο 9,84 και τον Στέλιο Μαλτεζάκη ο προπονητής του ΟΦΗ, Μουράτ Σεροπιάν, ο οποίος μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας, τις μεταγραφές, αλλά κυρίως για την πίεση που υπάρχει από τον κόσμο, αλλά και το όνομα του συλλόγου ενόψει της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Ο προπονητής του ΟΦΗ αναφέρθηκε αρχικά στην προετοιμασία επισημαίνοντας: «Για 40 ημέρες δουλεύουμε συνεχώς. Είναι η πιο επίπονη προετοιμασία καθώς έχουμε κάνει πάνω από 60 προπονήσεις και έχουμε δώσει επτά φιλικά παιχνίδια. Ο κυριότερος όγκος προπόνησης έχει βγει με 14-15 ποδοσφαιριστές. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μία φάση κούρασης και προσπάθειας. Περιμένουμε μέσα από αυτή τη δουλειά να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι και να φτάσουμε στο στόχο που έχουμε βάλει.

Απομένουν ακόμα δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς, η τελευταία εβδομάδα θα πάει πιο χαλαρά, και πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι, συμπεριλαμβανομένων και των νέων παιδιών».

Ο κ. Σεροπιάν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες μεταγραφές καθώς όπως είπε: «Δεν αποκλείσαμε ποτέ την περαιτέρω ενίσχυση. Πάντα κοιτάμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Προσπαθούμε να διορθώσουμε ό,τι βλέπουμε ότι δε μας ταιριάζει. Ακόμα και τώρα να μην μπορούμε να το κάνουμε θα είμαστε σε αναζήτηση για το μέλλον».

Για τη Γ' Εθνική και τους στόχους του ΟΦΗ τόνισε: «Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που βήμα-βήμα θα χτιστεί με όραμα για τη Σούπερ Λίγκα. Και η ΑΕΚ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες στη Γ' Εθνική, όμως η ΑΕΚ είχε μία αντιμετώπιση καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες. Ποτέ δεν έπαιξε σε πλαστικό ή ως φιλοξενούμενη. Παρόλα αυτά έκανε ήττες και ισοπαλίες. Για εμάς ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος γιατί κανείς δε θα μας χαριστεί.

Η ομάδα χτίστηκε με γνώμονα όλες αυτές τις δυσκολίες αλλά και ότι έπρεπε να έχει μία φιλοσοφία: να έχει νεαρούς και κρητικούς παίκτες. Παιδιά που έχουν παίξει στη Football Leagueι για να κάνουμε κάτι καλό. Χρειάζεται, όμως υπομονή γιατί ήρθαν 20 νέα παιδιά και ακόμα ψάχνουμε την ταυτότητά μας. Όλοι χρειάζονται το χρόνο τους, να βρούμε τα πατήματά μας και τη χημεία μας.  Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που δεν ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά είναι αναγκασμένη να περάσει από αυτές. Αυτό ασκεί πίεση στους άμεσα εμπλεκόμενους και προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να ανταπεξέλθουμε. Είναι κάτι που και αυτό θα το βρούμε στην πορεία».

Σχολιάζοντας τον όμιλο του ΟΦΗ ο κ. Σεροπιάν επισήμανε: «Οι ομάδες είναι γνωστές σε μένα. Υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις της Αθήνας και θα είναι ένας αρκετά δύσκολος όμιλος με ιδιαιτερότητες. Είμαστε, όμως, προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες γνωρίζοντας αρκετά πράγματα γι' αυτές. Για εμάς το σημαντικό είναι να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε. Το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες δε μας ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι οι κρητικές ομάδες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο καθώς θεωρώ ότι οι αθηναϊκές ομάδες θα χάσουν βαθμούς εδώ. Μπορεί να μας ωφελήσει. Όλα όμως κρίνονται μέσα στο γήπεδο και σημασία έχει πως θα είναι η δική μας ομάδα και όχι των άλλων. Πάντα πρέπει να παρουσιαζόμαστε σοβαροί και να μην υποτιμήσουμε κανένα αντίπαλο. Τα παιχνίδια θα πρέπει να παίρνουν γρήγορα την κατάληξη που θέλει ο κόσμος. Πρέπει να τονίσω, όμως, ότι χρειάζεται υπομονή. Να στηρίζουν την ομάδα και όλα θα έρθουν. Αυτό πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, να διαχειριστούμε το μεγάλο μέγεθος του ΟΦΗ».

Για την επιλογή του να έρθει στον ΟΦΗ είπε: «Για μένα ήταν μεγάλο κίνητρο και πρόκληση να έχω συμμετοχή στο χτίσιμο μίας καινούργιας ομάδας. Όποτε μου δόθηκε η δυνατότητα είτε στα Χανιά, είτε στο Βύζαντα το έκανα. Σήμα κατατεθέν μου είναι η δουλειά και αυτό σε συνδυασμό με το όνομα του ΟΦΗ θα οδηγήσει σε κάτι πολύ καλό, αλλά χρειάζεται υπομονή. Εδώ υπάρχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο και το όνομα του ΟΦΗ».

Αναφερόμενος στον κόσμο τέλος επισήμανε: «Με την παρουσία του κόσμου στο Τυμπάκι, στο φιλικό με τον ΑΟΤ, τα παιδιά κατάλαβαν που πραγματικά ήρθαν να αγωνιστούν. Για 90 λεπτά ο κόσμος τραγουδούσε. Τα παιδία θα προσπαθήσουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα για το καλύτερο, αλλά χρειάζονται στήριξη και την παρουσία του κόσμου για να μπορέσουν να δεθούν μαζί του και να παίζουν γι' αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News