Αθλητισμός

Βέλιτς: «Δύσκολο να πρωταγωνιστήσεις στη Football League»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Γιάσμινκο Βέλιτς ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής χρονιάς μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Στέλιο Μαλτεζάκη. Ο προπονητής του Εργοτέλη επισήμανε ότι η προετοιμασία βγήκε με πολύ λίγους ποδοσφαιριστές, ότι ακόμα δεν έχουν γίνει οι προσθήκες που θα έπρεπε και ότι αναμένεται ένα δύσκολο πρωτάθλημα στη Football League.

«Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι, κι όταν έχεις ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό παικτών και με παιδιά από τις ακαδημίες, σίγουρα είναι πολύτιμο στοιχείο που δουλεύουμε με όρεξη και κίνητρο. Ο δρόμος είναι μακρύς και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Γίνονται κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, προκειμένου να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Προσέχω τους παίκτες που έχω καθώς θα είναι αυτοί που κάνουν όσους έλθουν να προσαρμοσθούν», επισήμανε ο Γιάσμινκο Βέλιτς και πρόσθεσε: «Στην κατηγορία, υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικές φιλοδοξίες, είναι ανταγωνιστικές και αρκετές έχουν επενδύσει, ξέροντας ότι πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο, τώρα που επέστρεψε ως ενιαίο. Είναι πιο δύσκολο να πρωταγωνιστήσεις σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, απ' ότι να κάνεις αγώνα παραμονής στη Super League».

Ο προπονητής του Εργοτέλης επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό να λέμε μεγάλα λόγια χωρίς να βασιζόμαστε σε κάποια υπάρχουσα πραγματικότητα. Αυτό βέβαια δε με κάνει να μην είμαι αισιόδοξος. Έτσι θέλω να το βλέπουν και οι ποδοσφαιριστές μου: θέλω να έχουν φιλοδοξίες, όνειρα και να μη βάζουν όρια. Σε όλα τα παιχνίδια θα μπαίνουμε με αποκλειστικό σκοπό να κερδίσουμε. Η αισιοδοξία, όμως να βασίζεται στο ρεαλισμό και τη δουλειά. Όχι στα αυθαίρετα λόγια».

Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας με τον ΑΟΧ είπε: «Έχει κάνει πολλές μεταγραφές, τον αντιμετωπίσαμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Είναι δυνατή ομάδα, θα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά μέχρι τότε ελπίζω να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη, ώστε να ξεκινήσουμε με το καλύτερο δυνατό».

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς σχολίασε και τον ΟΦΗ λέγοντας: «Ο ΟΦΗ είναι κομμάτι της ζωής μου. Σύντομα θα δώσουμε και ένα φιλικό στο γήπεδο του ΟΦΗ και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφω σαν προπονητής στο «Γεντί Κουλέ». Για τον ΟΦΗ δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να πρωταγωνιστήσει. Από φέτος να μπουν οι σωστές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζω να τα καταφέρει και από εκεί και πέρα η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, όπου ανήκει, θα είναι κοντά».

Σχόλια